Održan snajperski kurs za vojnike

Kurs je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, polaznicima omogućio usvajanje načela vojnih operacija u urbanim sredinama
54 pregleda 4 komentar(a)
Vojska snajperska vježba, Foto: Mod.gov.me
Vojska snajperska vježba, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 27.06.2014. 15:11h

Snajperski kurs za pripadnike Vojske Crne Gore u saradnji sa tročlanim instruktorskim timom MTT (Mobilni trening tim) Komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država za Evropu - US EUCOM realizovan je u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu.

Kurs je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, polaznicima omogućio usvajanje načela vojnih operacija u urbanim sredinama - MOUT (Military Operations in Urban Terrein).

"Kurs je obuhvatao nekoliko oblasti počevši od različitih stavova za gađanje, sjedinjavanja svih radnji za gađanje, preko obuke polaznika za samostalno podešavanje optike, do gađanja na daljinama do 500 metara. Posljednjeg dana realizovan je trening test koji se sastojao od vježbe sa pojačanim fizičkim opterećenjem, nakon koje je uslijedila praktična provjera stečenih znanja, takmičenje u gađanju pokretnih ciljeva na daljinama od 400 do 500 metara", navodi se u saopštenju.

Nakon realizovanog kursa iskazana je obostrana spremnost za nastavak saradnje.

Bonus video: