MANS: Haranga protiv Ćalović najpodmuklija osveta režima

"Pozdravljamo odluku suda o privremenoj zabrani distribucije informera kao gest zdravog razuma, ali se pitamo kakav efekat ima zabrana distribucije nečeg što je već distribuirano"
121 pregleda 55 komentar(a)
protest, Informer, Foto: Savo Prelević
protest, Informer, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.06.2014. 14:54h

"Konačno su iz mraka izronili i drugi pomagači u fabrikovanju bolesne afere nekadašnjeg srbijanskog medijskog maga koji se loše snalazi na internetu pa se uključio advokat Brana Mićunovica i njegova finansijska, medijska i druga infrastruktura", saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

"Poznato je da je Stanko Subotić Cane prije bljuvotina Informera jedini javno pominjao ovu bolesnu konstrukciju i montažu i to baš u državnoj Pobjedi. To je ujedno bila i jedina njegova reakcija na konkrente podatke i činjenice koje je MANS objavio o njegovim poslovima sa crnogorskim režimom. Nakon najave premijera Đukanovića da će se obračunati sa MANS-om čiji posmatrači su mu se umiješali u planove sa krađom izbora u Podgorici gdje uprkos svim pritiscima i brutalnoj kupovini glasova, nije došao do apsolutne vlasti, u obračun sa nama su krenuli Đukanovićevi prijatelji iz podzemlja" dodaje se u saopštenju.

Kako navode iz MANS-a jedini njihov komentar i reakacija na argumente koje ta NVO godinama iznosi "o prljavim poslovima su uvijek bile laži i podvale, a sada je ta ekipa pribjegla najgoroj vrsti podmetanja i konstrukcija koje su ikada zabilježene u Crnoj Gori".

"Nikada ni jedna novina nije šest puta za redom na svojoj naslovnoj strani imala takvu izopačenu pornografiju sa tako ponižavajućim i degradirajućim pitanjem koje je zasnovala isključivo na onome sto je napisao jedan "anonomni" korisnik na jednom sajtu na cijelom internetu. Na osnovu malicioznog pitanja tog korisnika, za koga se ispostavilo da koristi e-mail vbpopovic@yahoo.com na 11 naslovnih strana jednog lista se ne spominje ni jedna druga osoba osim Vanja Ćalović".

Iz MANS-a su podsjetili da je samo nekoliko mjeseci ranije Ćalović fotografisala Vladimira Bebu Popovića sa Subotićem, kumom i šefom ovezbjeđenja Đukanovića.

"Prethodno je Popović tvrdio da nema veze sa Subotićem i napao novinare koji su to pokušali da istraže. MANS je zahvalan kolegama iz OCCRP-a, mreže istraživačkih novinara koja u nekoliko zemalja istražuje organizovani kriminal i korupciju, što su nam njihovi eksperti pomogli da dođemo do činjenica o podmetačima ove podmukle afere. Naime, samo jedan trag koji je ostao na arhivi sajta na internetu, zahvaljujući nepažnji ili neznanju Popovića, pomogao je da sve veći broj tvoraca ove podmukle namještaljke postane poznat javnosti. Da javnost shvati da kriminalci prate privatne živote onih koji se bore protiv njihovog kriminala kako bi imali materijala da iskonstruišu najbolesnije i najpodmuklije afere koje normalnim ljudima ne mogu pasti ni na pamet", navode iz MANS-a.

Iz te NVO su iznenađeni što se u besprizornu kampanju uključila i DPS.

"Jer smo uvjereni da u redovima te partije ima mnogo onih koji se stide ovakvih metoda obračuna sa neistomišljenicima i čija djeca su takođe bila izložena najgorim vulgarnostima ikada objavljenim u javnosti. Zbog toga pozdravljamo odluku suda o privremenoj zabrani distribucije informera kao gest zdravog razuma, ali se pitamo kakav efekat ima zabrana distribucije nečeg što je već distribuirano ako ona ne uključuje i zabranu širenja sličnih sadržaja i na današnji dan i eventualno u narednom periodu. Nastavak kampanje tog lista uprkos ovakvoj odluci suda bi potvrdio da je pravosuđe nemoćno da zaštiti bilo kog pojedinca, pa i samu državu, od podzemlja povezanog sa politikom".

Iz MANS-a su poručili Milu Đukanoviću i "svim njegovim kumovima i prijateljima koji Crnu Goru koriste da bi se nezakonito bogatili, a posebno Mićunovicu i Subotiću i njihovim poltronima", da ih ne plaši njihova medijska, doušnicka, obavještajna, montažna, finansijska, internet, ulična, pa ni podzemna i kriminalna infrastruktura.

"Njihove bestijalne laži i podvale ne mogu sakriti činjenice i istinu koju zna ogromna većina Crne Gore: da je ova haranga protiv Vanje Ćalović najbezobzirnija i najpodmuklija osveta ovog režima nezabilježena na ovom prostoru. MANS je uspio da pronađe da je sličnu gnusnu montažu napravio jedan afrički režim prije nekoliko decenija, protiv žene koja se borila za prava tog naroda, a u skorije vrijeme ništa slično ovome nije zabilježeno. Uvjereni smo da se ogromna većina građana stidi što će ovaj primjer ostati u istoriji zabilježen kao crna mrlja na obrazu ove države koja se dičila svojim junaštvom i zaštitom žena od ponižavanja drugih, a ne kukavičkim podmetačinama ženi koju ne mogu da zastraše ni pobijede argumentima", zaključuje se u saopštenju MANS-a.

Bonus video: