DPS: Protestuju protiv ambijenta koji su sami napravili

Ako saznanja Informera nijesu tačna, ističu u DPS-u, falsifikatori moraju da odgovaraju
15 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2014. 13:53h

Protest politčki svrstanih pojedinaca ispred kancelarija Odbora Demokratske partije socijalista Podgorice u znak podrške izvršnoj direktorki Mreže za afirmaciju nevladinog sektora MANS Vanji Ćalović dokaz je njihove dezorijentisanosti i licemjerja, saopšteno je iz DPS-a.

U DPS-u su kazali da su oni koji su stvarali ambijent u kojem su kleveta i blaćenje najnormalnija pojava i najveći domet demokratije, sada najglasniji protivnici oruđa koje su, tvrde u toj partiji, sami napravili.

"Da im je ambicija bila da dolaskom do naših kancelarija daju podršku DPS-u kao najizrazitijem protivniku uloge medija kao političkih batina, DPS-u kao borcu za slobodu javne riječi, profesionalno i objektivno informisanje, onda bi to bilo opravdano“, navodi se u saopštenju DPS-a.

U toj partiji naglašavaju da učesnici protesta odgovore za moguća saznanja Informera nijesu mogli dobiti ispred DPS-a, već ispred kancelarija MANS-a.

"Umjesto što otvoreno prijete protjerivanjem medija i fizičkim nasrtajima na njihove urednike i ljude koji drugačije misle, što je skandalozno i krivično kažnjivo u svakoj demokratskoj zemlji, trebalo bi prvo da podrže napore da se sazna istina. Ali njima istina nije važna. Bolje je medije paliti i gaziti, jer mogu saopštiti ponešto što oni ne žele da pročitaju o sebi. To nije demokratija. Bez obzira na to što MANS doživljavamo kao logistički centar opozicije, zato što to i jeste, u konkretnom slučaju naš odnos prema njenoj izvršnoj direktorici je mnogo korektniji i principijelniji od svih drugih koji je navodno brane. Mi pozivamo da se istina utvrdi, jer je to i u njenom najboljem interesu“, stoji u saopštenju.

Ako saznanja Informera nijesu tačna, ističu u DPS-u, falsifikatori moraju da odgovaraju, a ako jesu, onda je, dodaju, svako javno djelovanje sa takvom hipotekom vrlo diskutabilno.

"Njeni "podržavaoci“ načinom na koji joj daju podršku već su presudili i prezentovali njihov utisak da su saznanja Informera tačna“, zaključeno je u saopštenju.

Galerija

Bonus video: