"Informer nije medij, već oglasna tabla mafije"

Okupljeni su, komentarišući prijavu urednika "Informera" Novaka Uskokovića, naveli da ne podržavaju nasilje i prijetnje
77 pregleda 132 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2014. 18:51h

Novinar Marko Milačić poručio da je odluka o prljavoj kampanji protiv direktorice MANS-a Vanje Ćalović donijeta u vrhu Vlade, da se izvršava preko medijskog spin doktora, a da konačnu egzekuciju imaju plaćenici takođe uvezeni iz regiona.

Iako je Milačić kazao da je u pitanju prljavi medij, novinarka Marina Jočić, poručila je kolegama da ne treba da se stide zbog “Informera” jer to nije medij već “oglasna tabla mafije”.

Novak Uskoković podnio krivičnu prijavu zbog prijetnji >>>

Sa maskama na ustima i nosu, te porukama “Ne kupujte ovo smeće”, grupa civilnih aktivista i novinara se na poziv Milačića okupila ispred zgrade podgoričkog DPS. Odatle je u znak protesta zbog kampanje “Informera” prošetala do zgrade u kojoj je redakcija lista, na Bulevaru Sv. Petra Cetinjskog.

Krug hajkača, kako je objasnio Milačić, završen je pred zdanjem u kojoj je sjedište Instituta za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića, kreatora prljave medijske kampanje u Crnoj Gori i neformalnog savjetnika premijera Mila Đukanovića.

TV prilog: Jelena Ćorluka

“Za najbrutalnije hajke i prljavštine iz vrha režima nijesu mogli da pronađu domaće izvođače, već dovode specijalne i medije iz regiona. Koliko je prljav posao kad moraju da uvoze medijske specijaliste?”zapitao je Milačić.

On je obajsnio da je protest organizovan u “krugu u kome se kreću hajkači, u kome se organizuje i vrši hajka na sve neposlušne građane Crne Gore, bez obzira da li dolaze iz nevladinih organizacija, medija ili sa neke druge adrese”.

Milačić je pred redakcijom “Informera”, gdje je zgužvaoiI bacio primjerak tabloida, negirao da osobe koje protestvuju protiv prljave kampanje prijete Novaku Usgkokoviću, odgovornom uredniku tabloida.

“To nije mišljenje nas i onih koji su sinoć bili pred Tužilaštvom, ovo je oprobana matrica vlasti- da se od dželata neko želi pretvorit u žrtvu. To rade sada, ali im neće proći,” rekao je Milačić.

Novinarka Marina Jočić poručila je novinarima da nastave profesionalno da rade posao.”Ovo je brutalan napad na Vanju Ćalović koja je predvodnik žestokih promjena, zbopg čega su se i okomili na nju jer su vidjeli da im je glavni protivnik,”rekla je ona.

Profesor Milan Popović ponovio je da je napad na Vanju Ćalović produžetak afere “Snimak” koja je razotkrila vrh vlasti kao najopasniju zločinačku organizaciju, koja nekažnjeno gazi volju građana i Ustav Crne Gore.

“Da tužilaštvo nije zarobljeno ono bi ovaj vrh gonilo po službenoj dužnosti.. Sa napadom na Vanju, Đukanović ulazi u istoriju kao najveća nesreća Crne Gore, a saučesnici su državni organi koji ne vrše dužnost,” rekao je Popović.

Muižnieks zabrinut

Povodom kampanje "Infomera" usmjeren protiv Vanje Ćalović, oglasio se i Nils Muižnieks, komesar za ljudska prava u Savjetu Evrope, koji je kazao da je zabrinut zbog tog slučaja.

"Mediji moraju zaustaviti prljavu kampanju protiv zaštitnika ljudskih prava u Crnoj Gori. Zabrinut sam slučajem Vanje Ćalović", napisao je Muižnieks na Tviteru.

Galerija

Bonus video: