U Kotor uplovio Queen Elizabeth

Brod, kojim je upravljao kapetan Miodrag Kršanac, u Boku je stigao iz Krfa i u 18 sati isplovljava ka Dubrovniku
5 komentar(a)
"Queen Elizabeth" kruzer, Foto: Ivana Komnenić
"Queen Elizabeth" kruzer, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 23.06.2014. 13:15h

Najnoviji brod kompanije "Cunard Line", luksuzni megakruzer "Queen Elizabeth", uplovio je jutros prvi put u Kotor dovezavši oko 2.000 putnika i 997 članova posade.

Brod, kojim je upravljao kapetan Miodrag Kršanac, u Boku je stigao iz Krfa i u 18 sati isplovljava ka Dubrovniku, saopšteno je agenciji Mina-business iz Luke Kotor.

"Queen Elizabeth" plovi od oktobra 2010. godine i podsjeća na bogato nasljeđe prvog broda tog imena, kao i na eleganciju tog doba.

Ima 12 paluba za putnike kojim su na raspolaganju kazino, diskoteka-noćni klub, soba za kartanje, fitnes centar, spa&wellness, sauna, salon ljepote, spoljašnji i unutrašnji bazen, bazen za djecu, sportsko igralište, biblioteka, internet centar, program za djecu, duty free – prodavnice, zdravstveni centar, sef , poslovni centar.

"Queen Elizabeth" raspolaže najkomotnijim i najluksuznijim kabinama i apartmanima broda, a svijetlo drvo i luksuzni tapacir stvaraju osjećaj elegancije i širine koja ne manjka u apartmanima od 155 do 455 metara kvadratnih.

Prethodnik "Queen Elizabeth" ponos britanske brodogradnje "Queen Elizabeth 2" kojom su se vozile mnoge slavne ličnosti, ali i vojnici odlazeći u rat na Foklandima, prodat je za 100 miliona dolara u Dubaiju i preuređen u hotel.

Bonus video: