Ivanović: Za bestijalno iživljavanje nad kritičarima odgovoran je premijer

Ovakvo pisanje širi degutantne tračeve radi pritiska na predstavnike civilnog društva
99 pregleda 40 komentar(a)
Željko Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Željko Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.06.2014. 07:15h

Direktor “Vijesti” Željko Ivanović osudio je juče kampanju “Informera” protiv Ćalović, ocijenivši da je to “prevršilo mjeru”, uprkos svim drugim niskostima kojima su bili izloženi kritičari režima proteklih godina.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država saopštila je juče da je zgrožena tekstom nedavno objavljenim u tabloidu “Informer” koji targetira izvršnu direktoricu NVO MANS Vanju Ćalović.

Crnogorsko izdanje beogradskog tabloida "Informer", koje svakodnevno pokušava da diskredituje oponente politici premijera Mila Đukanovića, je u protekla četiri dana objavljivao tekstove koji su bili najavljivani na naslovnoj strani, u kojima se Ćalović napada na monstruozan način.

“Važno je skrenuti pažnju da stvarni izdavači i urednici Informera, Pinka, Pobjede, TV777 i sličnih propagandnih bastiona ove vlasti, nijesu osobe čija se imena pojavljuju u impresumu ovih glasila. Juče sam, recimo, slučajno svratio do recepcije hotela Premijer i u holu sreo predstavnike tog 'uređivačkog kolegijuma' koji su, pretpostavljam, pripremali današnju stranu 'Informera'. Bili su to premijerov vrlo bliski prijatelj Zoran Bećirović Ćoćo, koji je diktirao nešto, dok je preko puta njega sjedio i zapisivao odgovorni urednik iz impresuma Novak Uskoković”, kazao je juče Ivanović.

On je dodao da je nedavno na istom mjestu viđen stvarni glavni urednik tih medija Vladimir Beba Popović, spin doktor premijera, sa direktorom iz impresuma 'Pobjede' Lavom Lajovićem: “Takođe je ovaj prvi diktirao, a drugi zapisivao”.

Ivanović smatra da je potpuno jasno da premijer snosi najveću odgovornost za govor mržnje i bestijalno iživljavanje nad kritičarima režima, “jer njegovi najbliži prijatelji i partneri finansiraju i uređuju te medije”: “Premijer to društvo, koje bi se zbog takvog ponašanja u svakoj normalnoj zemlji našlo na udaru tužilaštva i zakona, pred stranim novinarima opisuje kao 'dio naše zajednice'. Samo što ne kaže da je ponosan na njih zbog odbrane njegovog lika i djela od neodgovornih i neprofesionalnih medija. Ima li slikovitije potvrde gdje je problem i kolika je odgovornost Đukanovića”.

Ivanović je dodao da su nedavno urednik “Informera” Uskoković i urednica iz impresuma 'Pobjede' Vesna Šofranac bili na brifingu kod Save Grbovića Džigija, vlasnika TV 777, takođe čovjeka iz najbližeg okruženja premijera Đukanovića

Bonus video: