Ambasada SAD: Zgroženi smo tekstom "Informera" o Vanji Ćalović

"Iako Ambasada Sjedinjenih Američkih Država snažno podržava slobodu medija, izvještavanje “Informera” je neodgovorno i neumjesno"
53 pregleda 93 komentar(a)
Sju Kej Braun, Foto: Luka Zeković
Sju Kej Braun, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.06.2014. 15:23h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država saopštila je da je zgrožena tekstom nedavno objavljenim u „Informeru” koji targetira izvršnu direktoricu NVO MANS Vanju Ćalović.

"Iako Ambasada Sjedinjenih Američkih Država snažno podržava slobodu medija, izvještavanje “Informera” je neodgovorno i neumjesno. Za razliku od profesionalnog istraživačkog novinarstva koje se bavi temama relevantnim za javno dobro, ovakva vrsta pisanja širi degutantne tračeve u pokušaju da se izvrši pritisak na predstavnike civilnog društva.

Korišćenje novinarstva za zlonamjerno ometanje rada civilnog društva u suprotnosti je sa pozitivnom ulogom koju mediji treba da imaju i nema mjesta u zdravom demokratskom društvu", navodi se u saopštenju ambadasde.

Tabloid "Informer" je u protekla četiri dana objavljivao tekstove koji su bili najavljivani na naslovnoj strani, u kojima se Ćalović napada na monstruozan način.

Bonus video: