Vlasnik "Trim bara" popustio: Jole otišao iz Tološke šume

Inventar je natovaren na kamion, a Čelebić je sjekirom odvajao drvenu konstrukciju kafića
62 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2014. 19:05h

“Trim bar” u Tološkoj šumi nije srušen, jer je vlasnik Joko Čelebić pristao da ukloni mobilijar i drvenu konstrukciju kafića.

Čelebiću su to dozvolili komunalni policajci kako bi ga poštedjeli dodatnih troškova, a akcija odnošenja stvari trajala je praktično cijeli dan.

Rušenje lokala planirano je u sklopu projekta rekonstrukcije Tološke šume, koji Glavni grad sprovodi u saradnji sa “Telekomom”. Na mjestu Čelebićevog kafića planirana je izgradnja novog ugostiteljskog objekta, za koji je već trebalo da bude raspisan tender.

Radnici Komunalne policije, Službe zaštite, „Vodovoda“, Hitna pomoć i Interventna jedinica su u Tološku šumu stigli oko 12:40 sati. Nakon njihovog dolaska Čelebić je od komunalnih inspektora zatražio da odlože rušenje, kako bi uspio da odnese mobilijar iz lokala.

Prolazak policije do lokala pokušao je da spriječi Rajko Caušević, tako što je radio sklekove na samom ulazu u „Trim bar“. Tvrdeći da šestoro djece prehranjuje od novca koji mu Čelebić daje za održavanje bašte lokala, Caušević je iz sveg glasa, gotovo cijeli dan, ponavljao da će ostati bez kore hljeba, moleći nekog od prisutnih da mu nađe drugi posao.

U kafiću je u trenutku kada su stigli nadležni bilo gostiju, a nekoliko njih, koji su igrali karte, odbilo je da izađe van. Kasnije su se, međutim, predomislili.

Potom je došao kamion, u koji su radnici “Trim bara” počeli da utovaraju stolove i stolice. Radnici Elektroprivrede su isključili struju u lokalu, a negdje oko 16 časova Čelebić je sam počeo da sjekirom odvaja drvenu konstrukciju kafića.

Načelnik Komunalne policije Goran Janković nije želio da komentariše rušenje.

Čelebić je istakao da je peticiju protiv rušenja lokala potpisalo oko 600 građana.

Galerija

Bonus video: