Zaposleni u Porto Montenegru dobrovoljno dali krv

Dan dobrovoljnih davalaca krvi se održava pod sloganom "Darujte krv za one koji daruju život", a posvećen je ženama
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2014. 12:25h

Četvrtom u nizu akcija u sklopu projekta društvene odgovornosti "Zajedno za zajednicu", 30-ak zaposlenih u kompaniji "Adriatic Marinas – Porto Montenegro", dobrovoljno su dali krv.

Akcija je realizovana u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta Tivta i Odjeljenjem zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, u cilju obilježavanja Svjetskog dana dobrovoljnog davanja krvi –14. juna, a sve sa namjerom da podigne pažnju javnosti o potrebama koje mogu spasiti nečiji život.

"Ovakvim kontinuiranim akcijama dobovoljnog davanja krvi želimo da podignemo nivo svijesti o važnosti dobrovoljnog davanja krvi, čiji je procenat trenutno 2,47 odsto, a da bi jedna država imala dovoljno zaliha krvi, potrebno je da 4 odsto građana budu dobrovoljni davaoci krvi. Kompanija "Adriatic Marinas" je naš dobar saradnik u ispunjavanju ovog cilja", navela je specijalista transfuziolog, dr Snežana Filipović šefica odjeljenja Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore.

Dan dobrovoljnih davalaca krvi se održava pod sloganom "Darujte krv za one koji daruju život", a posvećen je ženama, majkama koje donose novi život na svijet, a koje mogu imati komplikacije na porođaju i gubitke velikih količina krvi.

U tri do sada održane akcije u sklopu projekta "Zajedno za zajednicu", zaposleni u Porto Montenegru obnovili su i hortikulturno oplemenili mali gradski park u Ulici 21.novembra u Tivtu, od grafita očistili i ofarbali betonski ogradni zid sa sjeverne i istočne strane gradskog fudbalskog stadiona, te generalno obnovili stadion za mali fudbal u velikom Gradskom parku u Tivtu.

Galerija

Bonus video: