Aerodrom na Ćemovskom polju: Uloženo 400.000, na jesen stižu i studenti

Boca je najavio izgradnju restorana na aerodromu i pregovore o drugim sadržajima
68 pregleda 0 komentar(a)
Špiro Mugoša, Foto: Boris Pejović
Špiro Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.06.2014. 19:26h

Aero klubovi “Špiro Mugoša” i “Krila Podgorice” i firma “Airways Montenegro” uložili su 400 hiljada eura u rekonstrukciju sportskog aerodroma na Ćemovskom polju.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije saopšteno je da su dva kluba i “Airways Montenegro” potpisali ugovor o saradnji, kako bi “oživjeli vazduhoplovstvo” u Crnoj Gori.

Direktor firme Ranko Boca saopštio je da već u septembru očekuje grupu stranih studenata, koji će se obučavati za pilote.

On je ocijenio da Crna Gora ima ogroman potencijal za vazduhoplovstvo, jer godišnje ima čak 200 dana sa povoljnim vremenskim uslovima za letjenje.

“Zbog toga očekujemo da bi strane škole letjenja dolazile ovdje da drže časove, što bi uveliko promovisalo ovaj sport kod nas”, kazao je Boca.

On je najavio izgradnju restorana na aerodromu i pregovore sa novom gradskom vlasti o drugim sadržajima.

“Popričaćemo sa gradonačelnikom oko asfaltiranja prilaznog puta, što neće biti mala investicija. Planiramo da uradimo i rekonstrukciju pomoćnih objekata, što uključuje i izgradnju pumpe za avione, a već smo počeli sa izgradnjom restorana, gdje će moći da uživaju i ljudi koji nijesu zainteresovani za letjenje. Ova druga faza radova bi trebalo da košta 150.000 eura, a planiramo da je završimo do septembra”, pojasnio je Boca.

Istakao je da je firma uložila 1,5 miliona eura u nabavku flote helikoptera i školskih aviona i da će pilotska licenca za avion koštati od 7 do 10, a za helikopter od 10 do 15 hiljada eura.

Bonus video: