Priznanje za kampanju "Budi odgovoran": Prva nagrada u Vašingtonu

Pobjednička statua uručena je koordinatoru kampanje iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Vuku Vujnoviću
85 pregleda 3 komentar(a)
Džon Veriko, Vuk Vujnović, Foto: Ministarstvo finansija
Džon Veriko, Vuk Vujnović, Foto: Ministarstvo finansija
Ažurirano: 13.06.2014. 09:31h

Nacionalno udruženje vladinih službenika za komunikacije Sjedinjenih Američkih Država (NAGC) dodijelilo je javnoj kampanji "Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0 odsto" prvu nagradu u kategoriji Mobilnih komunikacija na godišnjem takmičenju "Blue Pencil & Gold Screen Awards".

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, ova prestižna nagrada dodijeljena je kampanji iz Crne Gore u konkurenciji najboljih komunikacionih projekata koje su ove godine kandidovale američke javne institucije na federalnom, državnom i lokalnom nivou.

Pobjednička statua uručena je koordinatoru kampanje iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Vuku Vujnoviću na svečanosti u Nacionalnom pres klubu u Vašingtonu rano jutros po našem vremenu.

"Ovaj uspjeh prije svega dugujemo odgovornim građanima koji su ne samo pomogli nadležnim organima da se bolje i efikasnije bore protiv sive ekonomije, već i preusmjerili značajan iznos novca iz sive zone u društveno dogovorne svrhe. Takođe, ovu nagradu dijelimo sa našim partnerima iz Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Kancelarije UNDP-a u Crnoj Gori i Britanske ambasade u Podgorici, bez čijih naprednih akademskih znanja, stručne i finansijske podrške ova kampanja ne bi bila moguća", naveo je Vujnović.

Predsjednik NAGC Džon Veriko je istakao da je žiri bio impresioniran.

"Vlada Crne Gore uspjela da objedini resurse i znanja koja postoje u crnogorskom društvu i motiviše građane da se uključe u rješavanje jednog ovako važnog i osjetljivog ekonomskog pitanja", kazao je je Veriko.

Nagrađena kampanja sprovodi se u okviru projekta "Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije", koji Vlada Crne Gore realizuje u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Podgorici, Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori i Britanskom ambasadom u Podgorici.

Nacionalna asocijacija vladinih službenika za komunikacije (NAGC) osnovana je 1975. godine u Vašingtonu i jedina je nacionalna strukovna mreža vladinih službenika za komunikacije na federalnom, državnom i lokalnom nivou u Sjedinjenim Američkim Državama.

Članovi NAGC su službenici za komunikacije američke javne administracije koji se u svom radu rukovode najvišim etičkim i profesionalnim standardima komuniciranja između javnih institucija i građana.

Bonus video: