"Spasite našeg hrabrog Peruna od lovaca"

Jare je preživjelo sve prirodne nepogode i neprijatelje tokom zime, što mu nije bilo lako, ali mu prijeti opasnost od lovaca
100 pregleda 8 komentar(a)
Perun, jare, Foto: Čitalac reporter
Perun, jare, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 13.06.2014. 10:50h

Redakciji “Vijesti” obratio se juče slikom i riječju čitalac iz sela Gornja Ržanica, apelujući na nadležne službe da spriječe odstrel jareta, koje se prošle godine otisnulo u divljinu.

Ono je, prema riječima Predraga Otaševića, preživjelo sve prirodne nepogode i neprijatelje tokom zime, što mu nije bilo lako, ali mu prijeti opasnost od lovaca.

“Prošle godine u jesen, jedno jare odlučilo je da napusti gazdu i počne život u divljini, u stijenama iznad sela Velika, na obroncima planina Mokre. Prezimilo je zimu na nadmorskoj visini od preko dvije hiljade metara, pored brojnih prirodnih neprijatelja - vukova, orlova, nevremena, snijega... Fotografisao sam ga 8. juna ove godine, rizikujući da se strmoglavim niz stijene”, piše naš čitalac.

On dodaje da bi sve bilo u redu, da neki ljudi nijesu odlučili da jare, koje je dobilo nadimak Perun, odstrijele.

“Siguran sam da će mu malo publiciteta pomoći i da će ovi nedobronamjerni odustati i pustiti našeg Peruna da živi izabrani zivot”, nada se Predrag Otašević iz plavskog sela Gornja Ržanica.

Osim nadležnih državnih organa, Peruna od kuršuma nekih koji se bave lovom vjerovatno može spasiti i Lovački savez.

Bonus video: