Karitas predstavlja Projekat prevencije zlostavljanja starih osoba

“Planirano je da tehnički kapaciteti 20 nevladinih organizacija budu unaprijeđeni zahvaljujući posebnim obukama"
0 komentar(a)
porodično nasilje, Foto: Shutterstock
porodično nasilje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.06.2014. 14:17h

Projekat Prevencija zlostavljanja starih osoba, čiji je cilj unapređenje života i promocije prava te populacije, sjutra će u Podgorici predstaviti Karitas barske nadbiskupije.

Projekat je vrijedan 160 hiljada eura, a biće predstavljen povodom obilježavanja 15. juna – Međunarodnog dana borbe protiv zlostavljanja starijih osoba.

“Cilj projekta je unaprjeđenje života i promocije prava starih lica s obzirom na činjenicu da je pojava porodičnog nasilja postala jedan od glavnih problema savremenih porodica”, kaže se u saopštenju Karitasa

Navodi se da je svrha projekta da ojača izgradnju kapaciteta crnogorskog nevladinog sektora i promoviše njihovo značajnije zalaganje u oblasti koja se odnosi na zaštitu prava starijih ljudi.

“Planirano je da tehnički kapaciteti 20 nevladinih organizacija budu unaprijeđeni zahvaljujući posebnim obukama i razmjeni iskustava sa drugim lokalnim, nacionalnim i nevladinim organizacijama Evropske unije”, navodi se u saopštenju.

Projekat Prevencija zlostavljanja starih lica finansijski je podržala Evropska unija u okviru Evropskog fonda za demokratiju i ljudska prava.

Projekat je implementirao Karitas Barske Nadbiskupije u saradnji sa Karitasom Češke.

Primjena projekta je počela u januaru prošle godine i trajaće do januara naredne godine.

Bonus video: