Počela kampanja Mjesec borbe protiv droge

Kampanjom će biti obuhvćene brojne aktivnosti, među kojima je preventivno-edukativna radionica za članove Izviđačkog odreda "Njegoš", koju će održati 4 Life
52 pregleda 0 komentar(a)
NVO 4 Life, Foto: NVO 4 Life
NVO 4 Life, Foto: NVO 4 Life
Ažurirano: 08.06.2014. 18:42h

U okviru kampanje Mjesec borbe protiv droge, tokom juna biće organizovano više događaja i aktivnosti preventivno-edukativnog karaktera.

Iz nevladine organozacije (NVO) 4 Life saopšteno je da je kampanja počela i da se realizuje u saradnji sa ministarstvima rada i socijalnog staranja i ljudskih i manjinskih prava, uz finansijsku podršku Montenegro Stars Hotel Grupe.

"Kao i prethodne, i ove godine kampanja se realizuje bez sredstava obezbijeđenih od donatora. Ona se realizuje samo uz dobru volju, entuzijazam i nesebično ulaganje sebe i svojih resursa svakog od aktera kampanje", navodi se u saopštenju.

Navodi se da će, kao i prošle godine, kampanju pomoći i Savjet Muslimana Crne Gore, Metropolis, Montepano, kao i svi elektronski i štampani mediji.

Kampanjom će biti obuhvćene brojne aktivnosti, među kojima je preventivno-edukativna radionica za članove Izviđačkog odreda "Njegoš", koju će održati 4 Life.

U saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava biće održana preventivno-edukativna radionica za djecu romske i egipćanske populacije, a stručni tim 4 Life će održati tribinu za roditelje i zaposlene u JPU „Đina Vrbica“ na kojoj će se govoriti o prevenciji rizičnih ponašanja i odnosima u porodici.

U saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja biće održana preventivno-edukativna radionica na temu prevencije rizičnih ponašanja u Dječijem domu Mladost u Bijeloj i kreativna radionica sa djecom iz Centra za djecu i mlade Ljubović.

"Kampanjom je predviđena i aktivnost upućivanja poruka bivših korisnika droga i njihovih članova porodica opštoj javnosti putem bilborda i siti lajtova, dok će NVO Aktivna Zona i NVO My Way realizovati još dvije aktivnosti u Cetinju", dodaje se u saopštenju.

Završna aktivnost kampanje biće konferencija, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv droge - 26. juna, na kojoj će govoriti predstavnici NVO 4 Life, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Bonus video: