Nikola predstavlja Crnu Goru južnokorejskim izviđačima

Barski izviđač predstaviće kulturu, tradiciju i znamenitosti u jednom od najmodernijih skautskih centara
2 komentar(a)
izviđači Južna Koreja, Foto: Izviđački odred
izviđači Južna Koreja, Foto: Izviđački odred
Ažurirano: 28.08.2018. 15:00h

Član barskog Izviđačkog odreda “24. novembar” Nikola Durutović jedan je od šest predavača na kampu Saveza izviđača Južne Koreje u Sunčeonu, koji spada u najmodernije skautske centre na svijetu.

Kamp je dva puta godišnje, po tri mjeseca, počeo je sa radom 2013. i svaki put su predavači iz šest zemalja svijeta sa različitih kontinenata, čiji je zadatak da korejskim izviđačima predstave kulturu zemlje iz koje dolaze.

“Pored njega, predavači su ovog puta iz Francuske, Španije, Pakistana, Malaja i Indije, a članovi uprave su iz Kazahstana i Nepala. Predavanja su na engleskom jeziku, a polaznici kampa su učenici završnih razreda osnovne ili prva godina srednje škole. Zvanični naziv mu je Svjetsko kulturno selo, a dnevno dolazi oko 90 polaznika podijeljenih u šest grupa od po 15 učenika”, saopštili su iz “24. novembra”.

Nikolin angažman traje od 20. avgusta do 9. novembra, a prva obaveza mu je da pripremi kabinet kako bi polaznici imali osjećaj da su došli u zemlju koju predstavlja.

Kroz igru i druženje, Nikola će mladim Južnokorejcima predstaviti kulturu, tradiciju i znamenitosti Crne Gore i kako se sprovodi program svjetske skautske asocijacije.

Bonus video: