Mustafić: Uloga parlamentaraca važna u upravljanju rizicima od nepogoda

Prema riječima Mustafića, parlamentarci treba da imaju značajnu ulogu u procesu upravljanja rizicima od prirodnih nepogoda
2 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: Zoran Đurić
Suljo Mustafić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.06.2014. 16:51h

Parlamentarci treba da imaju značajnu ulogu u procesu upravljanja rizicima od prirodnih nepogoda, ocijenio je potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić na Evropskom samitu mladih u Sarajevu.

Na Samitu "100 za narednih 100 u Dunavskom regionu" razmotrene su mogućnosti na koji način parlamentarci mogu doprinijeti bržoj, efikasnijoj i zajedničkoj strategiji u toj oblasti.

"Mustafić je u istakao da su posljednje prirodne nepogode koje su zadesile region pokazale da su institucije često nemoćne da učine dovoljno da bi ih spriječile”, kaže se u saopštenju parlamenta.

Prema riječima Mustafića, parlamentarci treba da imaju značajnu ulogu u procesu upravljanja rizicima od prirodnih nepogoda.

On je istakao potrebu za efektivnijem i operativnijem djelovanju nadležnih službi u kriznim situacijama.

Učesnicima Evropskog samita mladih sjutra će se obratiti poslanik Skupštine Crne Gore Dritan Abazović, u okviru panela pod nazivom "Kuda ide zapadni Balkan".

Evropski samit mladih okupio je u Sarajevu, simbolično 100 godina nakon početka Prvog svjetskog rata, 100 mladih profesionalaca iz ukupno 17 zemalja, sa različitim obrazovnim i profesionalnim iskustvom iz Dunavske regije i jugoistočne Evrope.

Bonus video: