U nedjelju prva daunhil trka u Crnoj Gori: Vozi se na sopstvenu odgovornost

Aktivisti BK "Mornar" su cijele zime pripremali stazu, sva opasna mjesta zaštićena su odbojnim sunđerima i dušecima
97 pregleda 3 komentar(a)
Daunhil, Foto: Radomir Petrić
Daunhil, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 05.06.2014. 16:12h

Zahvaljujući neumornim biciklističkim entuzijastima iz Biciklističkog kluba (BK) "Mornar" i Auto-moto sportskog kluba (AMSK) "Sutorman", ovog vikenda Bar će ugostiti premijernu crnogorsku daunhil trku.

Na poznatoj biciklističkoj stazi na Sutormanu, kod dvorca Todorovića, najekstremnija svjetska takmičarska biciklistička disciplina biće održana u nedjelju 8. juna, sa početkom u 12 sati.

Predsjednik BK "Mornar" Aleksandar Trifunović rekao je danas "Vijestima" da će prvi domaći daunhil voziti oko 25 takmičara, od kojih su šestorica iz Makedonije a jedan iz Srbije.

"Svi zainteresovani za trku mogu se prijaviti na telefon broj 067-515-615 ili predsjedniku Biciklističkog saveza Crne Gore Branku Hajdukoviću. Staza je za ovu priliku specijalno pripremljena u dužini od 1800 metara i zadovoljava sve potrebe ovog ekstremnog takmičenja", rekao je Trifunović.

Svi takmičari koji se pojave na ovoj trci voziće na sopstvenu odgovornost.

Aktivisti BK "Mornar" su cijele zime pripremali stazu, sva opasna mjesta zaštićena su odbojnim sunđerima i dušecima, a na trasi je i nekoliko skakaonica koje su urađene po pravilima za daunhil takmičenje.

Bonus video: