U susret sezoni: Raditi na aviodostupnosti i promociji Crne Gore u svijetu

„Trenutni podaci govore da je zabilježen rast broja turista“, navodi se u saopštenju Ministarstva turizma
61 pregleda 1 komentar(a)
Tara, Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Tara, Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.06.2014. 14:45h

U cilju uspješnije ljetnje turističke sezone treba dodatno raditi na unaprijeđenju aviodostupnosti, efikasnijoj naplati boravišne takse i dodatnoj promociji Crne Gore, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma i turističke privrede.

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović sa državnim sekretarima Predragom Jelušićem i Daliborkom Pejović sastao se danas sa predstavnicima turističke privrede i udruženja sa crnogorskog primorja u cilju sagledavanja trenutne situacije u vezi sa predstojećom sezonom.

„Dodatno treba raditi na unaprijeđenju aviodostupnosti, poboljšanju efikasnosti na graničnim prelazima, u cilju manjih zadržavanja putnika, efikasnijoj naplati boravišne takse, dodatnoj promociji Crne Gore na tržištu zapadne Evrope“, ocijenjeno je na sastanku.

Gvozdenović je sa prisutnima razmijenio iskustva i informacije o predstojećoj turističkoj sezoni u pogledu kvaliteta ponude, strukture i broja turista, značaju promocije Crne Gore na brojnim sajmovima, najavama i projekcijama o uspješnosti sezone.

„Trenutni podaci govore da je zabilježen rast broja turista, a u prilog tome govori rast broja korisnika roaming-a, dobijen od sva tri operatera mobilne telefonije u Crnoj Gori i broja putnika na graničnim prelazima i tivatskom aerodromu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sastanku su, u ime turističke privrede, prisustvovali direktor Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović, predsjednik Odbora za turizam u Privrednoj komori (PKCG) Dragan Ivančević i predstavnici velikih hotelskih grupa.

Na sastanku je bilo riječi i o prevazilaženju potencijalno negativnih posljedica krizne situacije u Ukrajini, kao i vanredne situacije u regionu usljed poplava.

U Ministarstvu je, kako se dodaje, formirano nekoliko timova, koji će u narednom periodu obići opštine na crnogorskom primorju u cilju dobijanja pravovremenih informacija sa terena i pružanja podrške u rješavanju sistemskih pitanja kada je riječ o ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Bonus video: