Marković sada zadovoljan radovima na budućem skijalištu Kolašin 1600

"Radovi odlično napreduju, nazire se konačni izgled budućeg novog turističkog bisera Crne Gore"
0 komentar(a)
Duško Marković Kolašin 1600, Foto: Twitter/Vlada Crne Gore
Duško Marković Kolašin 1600, Foto: Twitter/Vlada Crne Gore
Ažurirano: 28.08.2018. 13:05h

Premijer Duško Marković ponovo je nenajavljeno obišao gradilište turističkog rizorta "Kolašin 1600" i iskazao zadovoljstvo kako radovi sada napreduju nakon kritika koje je izrekao prilikom prethodne iznenadne posjete ovom gradilištu, 18. juna.

"Poslije sedamdeset dana sam na istom mjestu. Tada smo bili u prilici da konstatujemo da radovi nijesu imali zadovoljavajuću dinamiku, da se dosta kasnilo u odnosu na potpisani ugovor. Danas sa zadovoljstvom mogu da kažem da radovi dobro napreduju, da imamo dobru dinamiku i da su izvođači angažovani na ovom lokalitetu, da odgovorno i savjesno rade kako bi radovi bili dovedeni do kraja. Dakle, i kompanije Tošković, Tehnoput i konzorcijum Doppelmayr i Novi Volvoks su u punom angažmanu sa zadovoljavajućim brojem radnika i ozbiljnom mehanizacijom i rekao bih da sada stvari idu u dobrom pravcu. Naravno, ovo zadovoljstvo je samo danas. Mi ćemo preko Direkcije i nadležnog ministarstva i neposredno ja sa svojim Kabinetom i u budućnosti pratiti kako stvari napreduju", rekao je Marković na lokaciji turističkog rizorta „Kolašin 1600“.

Iskazao je zadovoljstvo lokacijom rekavši da će na tom mjestu u budućnosti postojati ozbiljna zimska i ljetnja turistička ponuda.

JWPlayer video mesto

"Vjerujem da ćemo brzo stvoriti pretpostavke da spojimo skijališta "Kolašin 1450" sa skijalištem "Kolašin 1600" i dobiti mnogo veći potencijal. Ovdje smo potpisali ugovor o zakupu sa investitorom koji će baš ovdje na ovoj lokaciji graditi hotele i apartmane i vjerujem da Kolašin i Crna Gora dobijaju jedan novi sadržaj koji će doprinijeti ne samo razvoju našeg turizma nego i cijeloj crnogorskoj ekonomiji", rekao je Marković.

Marković je prilikom obilaska rizurta Kolašin 1600 u junu upozorio izvođače radova i sve subjekte uključene u proces da moraju preduzeti dodatne aktivnosti kako bi nadoknadili zaostatke i realizovali važan razvojni projekat.

"Nijesam zadovoljan kako se razvojni projekti realizuju, posebno kada su u pitanju rokovi a negdje i kad je u pitanju kvalitet izvedenih radova. Ja neću da dozvolim da Kolašin, Mojkovac i Cmiljača stoje. To su velike pare i važni projekti za sjever. Mi novac imamo, vi ste dobili posao i iskoristite to. Uzmite novac, ali radite! Da držite posao, a da radovi stoje – to ne može“, rekao je u junu Marković.

Bonus video: