DPS Berane: Nova vlast blokirala Vasove vode i smeće dovela u centar grada

Iz DPS-a pitaju "gdje su sada borci za čist vazduh i zdravu sredinu"
176 pregleda 6 komentar(a)
Smeće u Beranama, Foto: DPS Berane
Smeće u Beranama, Foto: DPS Berane
Ažurirano: 03.06.2014. 09:19h

Nova vlast u Beranama odlučila je da blokira privremeno odlagalište otpada na Vasovim vodama i osvježila stara, do 2006. godine "njihova najdraža odlagališta, za koja se može reči da se nalaze u samom centru grada, pa danas ponovo imamo divlju deponiju na prostoru iza mješovite pijace, preko puta Gimnazije, a u neposrednoj blizini dvije stambene zgrade", saopšteno je iz beranskog DPS.

Iz te partije navode da se u Beranama danas "može vidjeti smeće na svakom koraku, po ulicama, u dvorištima stambenih objekata, na svim onim mjestima koja su, kao crne ekološke tačke, Beranci potpuno zaboravili u vrijeme vršenja vlasti od strane Koalicije DPS-SDP".

"Vrhunac ekološke svijesti nove vlasti u Beranama jeste, kako to oni kažu – „kontrolisano“ paljenje otpada u tom dijelu grada i guranje u korito rijeke Lim, koje se desilo prije tri dana. Sigurni smo da fotografije koje dostavljamo govore više od riječi. Moramo da se zapitamo da li je ovo način da se sačuva životna sredina? Gdje su danas brojne nevladine organizacije koje su u kontinuitetu u prvi plan stavljale pitanje životne sredine u ovom dijelu države? Berane im više nije interesantno, jer su ostvarili svoje jedine programske ciljeve, a oni se, nažalost, nijesu odnosili na život građana Berana već isključivo na degradaciju DPS-a", navodi se u saopštenju te stranke.

Iz DPS-a pitaju "gdje su sada borci za čist vazduh i zdravu sredinu".

"Danas je to potpuno jasno, kroz pitanje odlaganja otpada, u godinama koje su za nama, da su ti borci vodili političku kampanju kako bi se domogli vlasti i podijelili funkcije između sebe, kao što smo vidjeli – ne vodeći računa o stručnim kvalifikacijama i zakonom određenim uslovima? I previše je pitanja na koja je potrebno dati odgovor. I zato znamo da će zbog ovakvih postupaka i odnosa koji vladaju unutar koalicije koja čini vlast u Beranama, građani veoma brzo imati priliku da daju odgovore na navedena pitanja. I tada će, uvjereni smo, konačno staviti tačku i ovu koaliciju poslati u potpuni politički zaborav", navode iz DPS-a.

Bonus video: