Islamski kulturni centar i džamija otvoreni u Baru

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić rekao je da je Bar prepoznat kao grad multietičnosti, u kojem zajedno i složno žive sve religije
590 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2014. 19:18h

Islamski kulturni centar i džamija Selimija otvoreni su danas u Baru, a na svečanosti je saopšteno da je to najznačajniji trenutak u novijoj istoriji muslimana Crne Gore.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić rekao je da je Bar prepoznat kao grad multietičnosti, u kojem zajedno i složno žive sve religije.

“Tako je bilo vijekovima. Islamska zajednica Crne Gore će će uvijek davati maksimalni doprinos poštovanju različitosti u Baru i u Crnoj Gori”, kazao je Fejzić.

Zamjenik premijera Turske, Emrulah Isler prenio je pozdrave turskih zvaničnika, ocjenjujući da je otvaranje ovog objekta potvrda dobrih odnosa između dva naroda.

„Danas svjedočimo da su odnosi između Crne Gore i Turske utemeljeni na jakim istorijskim korijenima. Zahvalni smo Crnoj Gori što je doprinijela miru i napretku zemlje i na podršci tokom izgradnje ovog objekta”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, turska vladina razvojna agencija (TIKA) najzaslužnija je za dobre odnose dvije zemlje.

"TIKA je most spajanja Crne Gore i Turske. TIKA je od 2007. godine realizovala preko 150 projekata", kazao je Isler.

Islamski kulturni centar i džamija u Baru, najveći islamski objekat u Crnoj Gori, površene četiri hiljade kvadratnih metara, gradio se 12 godina.

Galerija

Bonus video: