Tivatska riva i šetalište neće biti završeni u roku

Na gradskoj rivi, bez ikakvog obrazloženja investitora ili izvođača, nije izgrađena planirana velika fontana
213 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2014. 19:04h

Gradska riva i šetalište Pine u Tivtu u katastrofalnom stanju dočekuje predstojeći špic ljetnje turističke sezone, jer preko 2 miliona eura vrijedni radovi na rekonstrukciji i uređenju debelo kasne.

Sada su ono što već mjesecima vide svi građani - da posao neće biti okončan do obećanog roka - 6. juna, napokon su priznali i gradski oci:

"Ono što je sigurno da izvođač radove ne može završiti u roku. Moramo što prije da snimimo situaciju na gradilištu na kome su se od početka radova pojavili problemi. Bilo je dosta dodatnih radova kao onih na atmosferskoj kanalizaciji, izvođač se žalio na nedostatak kamena za popločavanje u pojedinim fazama, rađena je revizija projekta. Bilo je još problema. Vidjećemo šta se može završiti za ovih nekoliko dana do zabrane izvođenja građevinskih radova 15. juna", kazao je novi tivatski gradonačelnik Ivan Novosel.

Opština Tivat koja je sa JP “Morsko dobro” Budva suinvestitor rekonstrukcije i uređenja Pina, građevinsku dozvolu izdala je na osnovu glavnog projekta koji je uradila podgorička firma “Studio Synthesis”, a koji se kasnije, prema navodima izvođača i nadzornika radova, pokazao kao izuzetno loš i neusklađen sa pravim stanjem na terenu.

Iz lokalne samouprave do danas javnosti nisu obrazložili kako su mogli izdati dozvolu na osnovu nerevidovanog projekta, te zašto se u međuvremenu odustalo od izgradnje pojedinih sadržaja na Pinima koje je predviđalo idejno rješenja, ali i originalni projekat podgoričkih arhitekata.

Tako na gradskoj rivi, bez ikakvog obrazloženja investitora ili izvođača, nije izgrađena planirana velika fontana, a čudna je situacija i sa nedostatkom još nekih, po ocjeni građana, neophodnih sadržaja, poput priključaka na vodovodnu i elektro- mrežu za brodove koji ubuduće budu pristajali na Pine.

Tivćani koji su već osam mjeseci lišeni mogućnosti da prošetaju omiljenim gradskim šetalište i popiju kafu u nekom od lokala na rivi, nezadovoljno gunđaju.

Brojni turisti se sudaraju sa građevincima na raskopanoj rivi i sa neskrivenim čuđenjem zaobilaze rupe, armature, građevinski materijal i mašine koje su ih na početku ljeta dočekale u najatraktivnijem dijelu “crnogorskog Monte Karla”.

Galerija

Bonus video: