Građani Crne Gore donirali više od 380.000 eura za Srbiju i BiH

Danilovgradska fabrika sokova Pirela uputila je danas kamion sa 12 hiljada litara soka za ugrožene u poplavama u Srbiji
0 komentar(a)
Srbija poplave, Foto: BETA/PHOTO
Srbija poplave, Foto: BETA/PHOTO
Ažurirano: 26.05.2014. 15:25h

Građani Crne Gore i ostali subjekti su i dalje aktivni u doniranju pomoći za ugrožene građane Srbije i Bosne. Tako je, posredstvom Crvenog krsta Crne Gore, na razne načine do sada prikupljena značajna finansijska pomoć, u iznosu od 382.911,91 eura, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Od toga je, kako navode, na žiro račun Hipotekarne banke uplaćeno 182.490,23 euro, a NLB Montenegro banke 30.207,38 eura.

"Slanjem SMS-a na donatorski broj je donirano 166.007 eura, od čega je putem Telekom mreže poslato 98.359 poruka, a korisnici Telenor mreže su ka donatorskom broju uputili 67.648 poruka", navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

Kasice Crvenog krsta su bile postavljene i na koncertu Sergeja Ćetkovića, gdje su posjetioci koncerta donirali 3.900,15 eura.

U akciji koju je organizovala cvjećara Neven prikupljeno je 307,15 eura.

"Brojne akcije se i dalje realizuju. Tako su kasice Crvenog krsta postavljene u filijalama Hipotekarne banke, Roda marketima i poslovnicama Pošte Crne Gore, širom Crne Gore", navode iz CKCG.

I materijalna pomoć se i dalje prikuplja i upućuje na teren, pa je u BiH juče poslato 689,08 kilograma hrane, 2.974,5 litara vode i 363,6 kilograma higijene.

Ukupno su do sada, posredstvom Crvenog krsta Crne Gore, poslate u Srbiju i Bosnu sljedeće količine različitih vrsta pomoći: preko 75.000 litara vode, preko 11 tona hrane, oko 700 kg higijene, oko 6 paleta garderobe, značajne količine ćebadi, lopata, rukavica, lampi i ostalih potrebnih artikala.

"Pomoć koja se nalazi u magacinu Crvenog krsta Crne Gore se pakuje i biće upućivana na teren, u skladu sa potrebama Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Bosne i Hercegovine".

Humanitarni koncert "Nikšić za Srbiju"

U organizaciji NVO Scena i Guslarskog udruženja Nikšić, u utorak u 20 sati, u Parohijskom domu biće organizovano humanitarno veče "Nikšić za Srbiju", za ugrožene od poplava u Srbiji.

Učestvuju estradni umjetnici Zoran i Ranko Džiknić, Božo Božović i Novo Babić, mlade recitatoreke Anastasija Radulović i Nikolina Todorović, narodni guslari Stevan Mišo Popović , Milan Vujović i Goran Perović, narator Miodrag Knežević, humorista Velizar Kasalica, i pjesnici Dušan Govedarica, Gordana Sarić i Nebojša Ćićo Vulanović.

Cijena ulaznice je tri eura.

Preduzeće Niklanović doo Budva, organizovalo je, u svojim objektima restoran"Jadran" i "Beer & Bike Club", akciju prikupljanja pomoći za postradale u poplavama u Srbiji.

Gosti ova dva popularna ugostiteljska objekta donirali su ukupno 2.500 eura, gosti Beer & Bike kluba 1.215,00, a gosti restorana Jadran 1.285,00 eura.

Rock grupe "Biter Sweet" i "Oldtimersi" su se pobrinule za dobar štimung. Cjelokupna suma namijenjena je postradalima u Srbiji .Donatorski dan za poplavljene u Bosni i Hercegovini održaće se u narednu subotu, 31. maja, sa istim muzičkim programom.

Pirela uputila 12 hiljada litara soka

Danilovgradska fabrika sokova Pirela uputila je danas kamion sa 12 hiljada litara soka za ugrožene u poplavama u Srbiji. Fabrika je, kako se navodi, uputila kamion preko Crvenog krsta iz Podgorice.“U narednih dva dana ista količina biće upućena i za ugrožene u Bosni i Hercegovini”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: