Todorović na tapetu zbog partijske gozbe

Todorović je u policijskoj uniformi prisustvovao tom partijskom skupu DPS-a, gdje je “glavna zvijezda” bio savjetnik predsjednika Veselin Veljović
235 pregleda 5 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Luka Zeković
Veselin Veljović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.05.2014. 07:17h

Unutrašnja kontrola MUP-a otvorila je istragu oko toga šta je radio policajac Tomislav Todorović na gozbi, koja je prošle sedmice, u susret izborima u Podgorici, upriličena u park - šumi u Zagoriču.

Todorović je u policijskoj uniformi prisustvovao tom partijskom skupu DPS-a, gdje je “glavna zvijezda” bio savjetnik predsjednika Veselin Veljović, a zabavu na otvorenom zabilježili su reporteri “Vijesti” u srijedu 21. maja ove godine.

“Vijestima” je u vrhu MUP-a rečeno da je Todorović pozvan da napiše izjavu oko toga šta je tog dana u uniformi radio na skupu u Zagoriču, gdje su građani javno pozvani da u nedjelju glasaju za kandidata DPS-a Slavoljuba Miga Stijepovića.

Od policajca sa fotografije “Vijesti” inspektori Unutrašnje kontrole tražili su i objašnjenje da li je on u vrijeme održavanja skupa trebalo da bude na radnom mjestu ili da saopšti šta je u policijskoj uniformi radio na “privatnoj partijskoj zabavi”...

“Tek kada se okonča istraga znaće se da li će i kako službenik policije biti kažnjen zbog toga što je bio na tom skupu u Zagoriču”, rečeno je “Vijestima” u MUP-u.

Osim toga Unutrašnja kontrola rada UP će se baviti i istragom da li je tog dana na okupljanju, osim Todorovića, bilo još pripadnika policije, koji po zakonu nemaju pravo da prisustvuju na partijskim skupovima niti da budu javno politički opredijeljeni.

Policajac Tomislav Todorović godinama je zapošljen u UP, a već duže je raspoređen u sprovodničkom vodu policije, koji je zadužen za pratnju pritvorenika od zgrade policije do suda ili ZIKS-a.

Todorović je rodom iz Šavnika, a njegove kolege tvrde da je u park-šumi u Zagoriču kao i stotine drugih ljudi, mahom sa sjevera, bespravno zauzeo državnu parcelu, gdje je nelegalno napravio kuću.

“Vijestima” je još prije mjesec saopšteno da je nekadašnji prvi policajac Veselin Veljović u partijskoj podjeli u DPS-u dobio zadatak da u susret lokalnim izborima u Podgorici, zaduži Zagorič gdje je gotovo svakog dana obilazio kuće mještana i “obrađivao” ih da glasaju za kandidata vladajuće partije.

Savjetnik Fikipa Vujanovića je početkom novembra 2013. godine, uoči lokalnih izbora u Mojkovcu, u kampu “Zlatica”, održao predavanje desetinama policajaca iz rodnog kraja, kako da se angažuju da DPS opet dobije većinu u tom gradu.

Iako je kontrolom MUP-a utvrđeno da je na tom tajnom skupu bilo riječi o angažovanju uoči izbora, Veljović je to demantovao tvrdeći da držao kurs o NATO integracijama.

Bonus video: