Član Savjeta ukazuje: RTCG duva u trube DPS-a

Manjih kršenja Pravila ima svakodnevno, a njihov intenzitet se povećava sa približavanjem dana izbora”, kazao je Đurović
52 pregleda 12 komentar(a)
Goran Đurović, Foto: Zoran Đurić
Goran Đurović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.05.2014. 05:17h

Član Savjeta RTCG Goran Đurović kazao je da je ta medijska kuća i tokom ovog predizbornog ciklusa potvrdila da je daleko od javnog servisa, zbog favorizovanja DPS-a.

Napominjući da je kršenja Pravila za praćenje kampanje jednoglasno potvrdila Komisija za predstavke i prigovore slušalaca i gledalaca, on je rekao da je Komisija, povodom Dnevnika 2 od 10. maja, održala sjednicu 16. maja.

"Osporeni sadržaj posvećen je emitovanju izvoda iz intervjua premijera Mila Đukanovića, kojeg je dao TVCG u emisiji 'U centar' 9. maja. Taj dio, posvećen kampanji, emitovan je mimo posebnog dijela Dnevnika koji je isključivo posvećen izbornoj kampanji, kako je to predviđeno Pravilima. U tom dnevniku je kao prva vijest emitovan prilog od približno šest minuta u kojem su prenijeti izvodi iz intervjua Đukanovića, a pravilima je predviđeno da se u okviru informativnih emisija neće emitovati, van posebnog bloka za emitovanje predizbornih poruka, izjave predstavnika državnih institucija, koje sadrže predizborne poruke. Manjih kršenja Pravila ima svakodnevno, a njihov intenzitet se povećava sa približavanjem dana izbora”, kazao je Đurović “Vijestima”.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 23. maj

Bonus video: