Pomoć iz Crne Gore: Šta donirati

"Trenutno su najpotrebnije trajna hrana, voda, higijenska sredstva, preparati za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju"
91 pregleda 5 komentar(a)
Crna Gora pomoć, Foto: Tufik Softić
Crna Gora pomoć, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 20.05.2014. 09:35h

Brojni građani Crne Gore su pokazali da žele da pomognu ugroženima u područjima pogođenim poplavama raznim donacijama.

Da bi se pomoglo na najbolji mogući način, iz udruženja koja su organizovali prikupljanje pomoći su zamolili građane da obrate pažnju na to što je nužno donirati, a za čim nema potrebe.

Portoparolka Crvenog krsta Milica Kovačević apelovala je na građane da dalje donacije usmjere na konzerviranu hranu, hranu za bebe, sredstva za higijenu i vodu. CKCG ne može prihvatati donacije građana u vidu lijekova i medicinskih sredstava”, rekla je ona “Vjestima”.

"Crveni krst Crne Gore je prikupio dovoljne količine pomoći u polovnoj garderobi, i ovim putem obavještavamo građane da, za sada, na osnovu informacija od predstavnika Crvenog krsta Bosne i Hercegovine i Crvenog krsta Srbije, ova vrsta pomoći nije potreba i molimo da se donacije usmjere na konzerviranu hranu, hranu za bebe, higijenske artikle i vodu", saopšteno je iz Crvenog krsta.

Donacije se skupljaju i kod Sabornog hrama u Podgorici, a organizovala ga je Mitropolija crnogorsko-primorska.

"Trenutno su najpotrebnije trajna hrana, voda, higijenska sredstva, preparati za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju", rekao je Pavle Božović iz organizacije.

On je naveo da garderoba nije prioritet. "Nje ima dovoljno i mnogo je bitnije da se zbog ograničenih mogućnosti transporta na šlepere pakuje ono najpotrebnije", dodaje Božović.

Pomoć se kod Hrama prima od 9 do 18 časova.

Bonus video: