Medojević: Pomoć treba upućivati i BiH, solidarnost nema granica

DF predlaže da zaposleni u Crnoj Gori izdvajaju dio zarade za pomoć ugroženima u Srbiji. "Ovo je bila emotivna javna reakcija kolega iz Nove, ali inicijativa će biti i za BiH"
123 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 11:59h

Predlog Demokratskog fronta da svi zaposleni u Crnoj Gori izdvajaju jedan dio zarade za pomoć ugroženima u Srbiji, je emotivna javna reakcija kolega iz Nove, ali će inicijativa biti i za BiH, kazao je Nebojša Medojević na Twitteru, na pitanje tviterašice zašto se inicijativa odnosi samo na Srbiju.

Demokratski front (DF) je juče saopštio da će pokrenuti hitnu inicijativu prema Skupštini i Vladi, kako bi svi zaposleni u Crnoj Gori izdvajali jedan dio zarade za pomoć ugroženima u Srbiji.

Funkcioner tog saveza, Andrija Mandić kazao je juče da "nikada ne smijemo zaboraviti koliko je bilo veliko srce Srbije kada je Crnu Goru 1979. godine pogodio katastrofalni zemljotres".

"Njihova solidarnost je bila bratska i godinama je svaki zaposleni u Srbiji izdvajao određeni procenat od svoje plate za obnovu crnogorskog primorja", rekao je juče Mandić, dodajući da "nesreća koja je pogodila Srbiju stavlja nas u Crnoj Gori pred veliki izazov “i nameće pitanje da li ćemo mi danas prema Srbiji biti kao što je ona u prošlosti bila prema nama”.

Nakon što je Medojević informaciju podijelio na Twitteru, jedna tviterašica ga je pitala "Zašto samo Srbije? A BiH".

"Pomoć treba upućivati i BiH. Solidarnost nema granica", odgovorio je Medojević, te dodao da će DF tražiti inicijativu i za BiH.

"Ovo je bila emotivna javna reakcija kolega iz Nove, ali inicijativa će biti i za BiH", kazao je Medojević.

Brojni tviteraši su kritikovali Medojevića i nakon što je objavio tvit u kojem navodi "Podrška građanima Srbije. Mi vojsku nemamo, helikoptere nemamo, pare nemamo. Mi smo 25 godina pod tajfunom DPS. Ostaje samo moralna podrška".

Galerija

Bonus video: