Bujice oštetile prugu Beograd - Bar

Po potrebi, srpske željeznice će smanjivati brzine vozova ili u krajnjoj mjeri obustavljati saobraćaj, kako bi se u uslovima velikih kišnih padavina i bujica očuvala bezbjednost
77 pregleda 4 komentar(a)
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.05.2014. 09:54h

Poplave i bujice koje su pogodile Srbiju oštetile su prugu Beograd Bar, zbog čega putnički voz, koji je sinoć oko 20 sati krenuo iz Beograda, kasni više od sedam sati.

Kako su saopštile Železnice Srbije, večernji putnički voz između Beograda i Bara saobraćao je pomoćnim prevoznim putem preko Lapova i Kraljeva, nakon što su bujice oštetile dionicu Slovac – Divci.

Iz tog preduzeća su naveli da su na čitavoj teritoriji Srbije organizovali pojačan nadzor i ophodnju pruge, posebno na kritičnim dionicama zbog bujica i poplava.

Po potrebi, srpske željeznice će smanjivati brzine vozova ili u krajnjoj mjeri obustavljati saobraćaj, kako bi se u uslovima velikih kišnih padavina i bujica očuvala bezbjednost.

Na sajtu Željezničkog prevoza Crne Gore navodi se da voz koji je sinoć u 20 sati i deset minuta krenuo iz Beograda, kasni 430 minuta.

“Obavještavamo putnike da će voz, koji polazi iz Bara za Beograd u devet sati, zbog nastale situacije saobraćati samo do željezničke stanice Užice. Za večernji voz koji polazi u 19 sati iz Bara za Beograd, daćemo naknadno obavještenje", kaže se u saopštenju.

Bonus video: