CKM ogorčena na Vladu: Dan nezavisnosti obilježavamo bez podrške

Kroz proslavu će biti sprovedena akcija “Stop podjelama”, jer, kako je objasnila, bez obzira kako je ko glasao 2006. godine, svi imaju jednaka prava na Crnu Goru
111 pregleda 3 komentar(a)
CKM, Foto: Vesko Belojević
CKM, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.05.2014. 16:06h

Crnogorska kulturna mreža (CKM) ogorčena je na Vladu koja ni ove godine nije pomogla obilježavanje 21. maja, Dana crnogorske nezavisnosti.

Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović poručio je da je način na koji nadležni planiraju da obilježe datum nedovoljan.

“Postitavlja se pitanje da li 21. maj treba da slave građani ili samo političari na skupocjenim koktelima o trošku građana, poreskih obveznik”, kazao je Damjanović. On je rekao da su iz te organizacije razočarani činjenicom da je Prijestonica Cetinje i ove godine odbila da izda dozvolu za organizaciju proslave na Trgu Kralja Nikole, koji ima posebnu simboliku.

“Brine nas i što se, u toku svake predizborne kampanje, u nedostatku ideja za poboljšanje životnog standarda građana, poteže priča o crnogorskom identitetu, kao mamac za dobijalnje glasova, pa sudeći po porukama partija, ni osam godina od obnove nezavisnosti nijesmo sigurni da li su njeni temelji vječni”, kazao je on.

CKM će, uprkos izostanku podrške nadležnih, organizovati obilježavanje Dana nezavisnosti, na Studenstkiom trgu na Cetinju, sa početkom u 19 časova. Kristina Mitrović iz te organizacij je objasnila da će slogan biti “Da je vječna Crna Gora”, te da će proslava biti drugačija od prethodnih po tehničkoj produkciji i izvođačima, izuzev nastupa grupe “Perper”.

Kroz proslavu će biti sprovedena akcija “Stop podjelama”, jer, kako je objasnila, bez obzira kako je ko glasao 2006. godine, svi imaju jednaka prava na Crnu Goru.

U programu će učestovati glumci Mihailo Kaljević, Nina Koprivica i Đorđije Roganović, pjevači Jadranka Barjaktarović, Mirko Rondović, Milivoje Đurišić, Miloje Bubanja, Ema Čivović, Aldin Avdiaj, Boban i Predrag Vujović, Tea Šufta, KUD Njegoš, guslar Stefan Marković, dok će Orkestar Vojske Crne gore izvesti defile ulicama Prijestonice, a program za najmlađe će izvesti Kreativni klub Kredo. Organizaciju je podržala navijačka grupa “Crnogorci Jug”, ispred kojih je Pavle Zečević pozvao i druge grupe da im se priključe.

Bonus video: