Manifestacija u Tološima: Afirmisanje zdravih stilova života

Organizatori akcije i učesnici su osim sportskih imali i ekološku aktivnost - čišćenje trim staze u tološkoj šumi
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2014. 14:19h

Internacionalna policijska asocijacija IPA - Sekcija Crna Gora danas je, u saradnji sa Udruženjem sportske medicine Crne Gore i Udruženjem fizioterapeuta Crne Gore organizovali sportsko rekreativnu manifestaciju u park šumi u Tološima u Podgorici.

Posjetioci manifestacije učestvovali su u sportskim disciplinama, a za njih je bilo i organizovano besplatno mjerenje krvnog pritiska, određivanje indeksa tjelesne mase. Uz to, besplatno su dobijali savjete ljekara i fizioterapeuta.

Organizatori akcije i učesnici su osim sportskih imali i ekološku aktivnost - čišćenje trim staze u tološkoj šumi.

Predsjednik crnogorske sekcije IPA-e i načelnik CB Podgorica Vojislav Dragović kazao je da manifestacija ne bi mogla biti organizovana bez pomoći Udruženja fizioterapeuta i Udruženja sportske medicine, ali ni podrške Posebne jedinice policije, čija je konjica juče bila u Tološima.

"Ova aktivnost je osmišljena da u prvom dijelu, kako to afirmacija zdravih stilova života i nalaže, očistimo prostor koji se nalazi u prelijepom ambijentu tološke šume - trim staza. Nakon toga svi oni koji žele da se bave atletskim disciplinama, od kolege iz CB Podgorica mogu da čuju i vide sve ono što eventualno do sada nijesu naučili o tome", kazao je Dragović.

Aleksandra Savić, specijalista primijenjene fizioterapije i generalni sekretar Udruženja fizioterapeuta Crne Gore saopštila je juče da je svrha akcije edukacija, zdravstveno prosvećivanje, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i unapređenje zdravlja dodajući da se time poboljšavaju rezultati u području privrede, kulture i društvenog života.

IPA je međunarodno nezavisno udruženje policijskih službenika, koje je ujedno i najveće policijsko udruženje na svijetu. Ovo udruženje čine članovi policijskih službi, aktivni ili penzionisani policijski službenici, bez obzira na funkciju, zvanje, jezik, pol, rasu i religiju.

Galerija

Bonus video: