Tivat: Startovalo Nacionalno takmičenje učenika srednjih stručnih škola

Organizatori takmičenja su SMŠ „Mladost“ i Centar za stručno obrazovanje, uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore
0 komentar(a)
Duško Rajković, Foto: Siniša Luković
Duško Rajković, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.05.2014. 10:16h

Direktor Centra za stručno obrazovanje Crne Gore Duško Rajković svečano je jutros u Tivtu otvorio Nacionalno takmičenje učenika srednjih stručnih škola Crne Gore.

Ova manifestacija okupila je oko 250 učesnika iz cijele Crne Gore i obuhvata I Državno takmičenje iz saobraćaja , II Državno takmičenje iz građevinarstva ,II Državno takmičenje iz elektrotehnike i IV Državno takmičenje iz mašinstva.

Organizatori takmičenja su SMŠ „Mladost“ i Centar za stručno obrazovanje, uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore.

“Ovo je prvi put da se Nacionalno takmičenje srednjih stručnih škola istovremeno održava u četiri oblasti.Nadam se da ste kao takmičari, spremni da danas pokažete svoja znanja I vještine ida dokažete da ne zaostajete za svojim kolegama- učenicima iz zemalja regiona i država EU”, istakao je Rajković dodajući da će Crna Gora imati svoje ekipe na evropskom takmičenju srednjoškolaca iz turizma i ugostiteljstva u oktobru u Francuskoj.

Već 2016 sa mnogo više ekipa iz raznih oblasti, crnogorski srednjoškolci nastupiće na evropskim takmičenjima u Norveškoj ili Mađarskoj.U ime domaćina, Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Tivta, učesnike takmičenja i kolege iz cijele države pozdravila je direktorica, profesorica Jovanka Vujačić.

“Želim da vam ovo takmičenje bude izazov i podsticaj za vašu kretativnost i napredak, kako za teorijsku tako i praktičnu primjenu usvojenih znanja koja ste do sada stekli. Neka vam današji rezultati budu podsticaj i motivacija za dalje uspjehe u životu i radu”, istakla je Vujačić.Na Nacionalnom takmičenju učlenika sredjih strulnih škola Crne Gore u Tivtu učestvovuje 17 srednjih stručnih škola sa ukupno 78 ekipa koji će se takmičiti iz 12 predmeta i to: bezbjednost saobraćaja, mehanizacija luka i terminala, organizacija prevoza, transportno osiguranje, upravljanje vozilom, građevinske konstrukcije, nacrtna geometrija, statika i otpornost materijala, elektronika, mašinski elementi, motori i tehničko crtanje.

Proglašenje najboljih i dodjela priznanja biće održani u 15 časova.

Bonus video: