Vrijedna donacija za barsku Opštu bolnicu

Direktor bolnice kazao je da Udruženje privrednika Bara i društveno odgovorni privrednici grada osluškuju potrebe bolnice i godinama učestvuju u njenom opremanju
677 pregleda 0 komentar(a)
Predaja donacije barskoj bolnici, Foto: Radomir Petrić
Predaja donacije barskoj bolnici, Foto: Radomir Petrić

Barska Opšta bolnica dobila je danas vrijednu donaciju Udruženja privrednika Bara. Riječ je o aparatima za gastroskopiju i kolonoskopiju čuvenog proizvođača “Olimpus”, najsavremenijim te vrste u Crnoj Gori.

Direktor bolnice dr DragoslavTomanović kazao je ovom prilikom da Udruženje privrednika Bara i društveno odgovorni privrednici grada osluškuju potrebe bolnice i već godinama učestvuju u njenom opremanju, iskazujući tako “i humanost i primjer za druge”.

"Do sada su nam obnovili interno i dječije odjeljenje, dio hirurgije, operacione sale... Ovi aparati poboljšavaju dostupnost dijagnostičko-terapijskih procedura iz oblasti gastroenterologije svim pacijentima. Opšta bolnica Bar je osnovana 1946, a danas pokriva opštine Bar i Ulcinj, i dio opštine Budva, preko 80.000 stanovnika. Godišnje operišemo 1.600 pacijenata, imamo 8.000 hospitalizovanih pacijenata, 50.000 bolničkih dana i 220.000 ambulantnih pregleda", rekao je dr Tomanović.

On je potom uručio zahvalnice barskim preduzećima koja kontinuirano podržavaju bolnicu.

Predsjednik Udruženja privrednika Bara Rade Vujačić naveo je da je ovo još jedna u nizu donacija barskih privrednika “našoj bolnici”, dodajući da su u udruženju odmah reagovali na poziv dr Tomanovića da se pomogne u nabavci neophodne nove dijagnostičke opreme, i da će podrška bolnici biti i ubuduće.

Bonus video: