Ranko Krivokapić čestitao Dan pobjede nad fašizmom

"U našem narodu je čvrsta nit antifašističke tradicije. Borba protiv nacionalizma i šovinizma je jedini način očuvanja građanske Crne Gore"
15 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.05.2014. 19:07h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, građankama i građanima Crne Gore i SUBNOR-u, čestitku.

“Poštovani, Ako se narod Evrope mogao izboriti sa fašističkom vojskom i ljudskom poharom, onda mi moramo više nego ikada čuvati i braniti vrijednosti za koje su položili svoje živote.

U našem narodu je čvrsta nit antifašističke tradicije. Borba protiv nacionalizma i šovinizma je jedini način očuvanja građanske Crne Gore, oslonjene na vrijednostima koje baštini moderna miroljubiva Evropa.

Svima koji su dali svoje živote za solidarno društvo jednakosti, a time i takvu Crnu Goru, dugujemo vječnu zahvalnost i dužni smo obavezati se da ćemo pratiti tu vertikalu. Deveti maj je istorijska luča koja je obasjala put bezratne Evrope.

Simboli 9. maja su neizbrisivo utkani u crnogorske državne simbole i tu moraju ostati za vazda uz punu posvećenost svih nas njima. Ovaj datum je svojevrsan dan mladosti čitave Evrope.

U ime Skupštine Crne Gore i moje ime, čestitam vam 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope", stoji u poruci Ranka Krivokapića.

Vujanović: Pobjeda nad fašizmom je pobjeda mira i dobra

Pobjeda nad fašizmom predstavlja upravo pobjedu mira i dobra, poručio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

On je danas primio delegaciju Balkanskog kluba mira, međunarodne mirovne organizacije sa sjedištem u Podgorici, koju je predvodio njen predsjednik Osmo Vatreš.

„Predsjednik je iskazao zadovoljstvo da je Balkanski klub mira opredijelio svoje sjedište u Crnoj Gori, koja je uvijek bila posvećena promociji vrijednosti mira kao uslova prosperiteta“, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Taj klub je, kako se navodi, dobio podršku brojnih nobelovaca i najvećih svjetskih državnika, a podržale su ga i mnoge fondacije, među kojima i Fondacija „Barak Obama Husein Senior“ iz Kenije.

Vujanović je zaželio uspjeh konferenciji koja se u Podgorici održava na Dan pobjede nad fašizmom.

Bonus video: