Kotor slavio Dan Evrope

Ispred katedrale Svetog Tripuna hor Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ otpjevao je himne Crne Gore i Evropske unije
3 komentar(a)
Kotor, Dan Evrope, Foto: Ivana Komnenić
Kotor, Dan Evrope, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 08.05.2014. 13:53h

Centralna proslava Dana Evrope za Crnogorsko primorje održana je danas od 10 i 30 do 14 i 30 časova na nekoliko lokacija u Starom gradu u Kotoru, u prisustvu visokih predstavnika delegacije Evropske unije, ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, kao i diplomatskih predstavnika u Crnoj Gori.

Proslava je dio realizacije projekta „EU znači DA, vrijednosti, politike i standardi” koji realizuju Eko-centar „Delfin” i i RTVCG.

Program je počeo dočekom visokih gostiju na Trgu od oružja, uz učešće djeca iz osnovnih škola i vrtića, kao i mažoretke „Male Sirene“ iz Kotora. Ispred katedrale Svetog Tripuna hor Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ otpjevao je himne Crne Gore i Evropske unije, a potom su se uz Gradsku muziku, predstavili tradicionalnim kolom Bokeljska mornarica, a kraćim koncertom i Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“.

Službeni dio proslave održan je u dvorani Kulturnog centra gdje su se zvanicama obratili gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije Alberto Kamarata i sekretar pregovaračkog tima Crne Gore Milivoje Jurišić.

Nakon toga održan je koncert „Pjesmom i igrom kroz Evropu“u izvođenju Kulturno-umjetničkog društva „Nikola Đurković“. Za kraj manifestacije organizovan je koktel – nevladine organizacije „Šjore od mota“ i „Karampana“ pripremili su kotorske i bokeljske delicije u znak dobrodošlice visokim gostim.

Partner u organizaciji proslave je Opština Kotor.

Bonus video: