Tenderska komisija: Prodaja Kraljičine plaže je odličan posao za Budvu

Filipović je još prije deset dana povukao potpis sa predloga ugovora, što je dovelo do usijanja na relaciji DPS – SDP
78 pregleda 11 komentar(a)
Barska Kraljičina, Foto: Arhiva Vijesti
Barska Kraljičina, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.05.2014. 13:00h

Članovi opštinske tenderske komisije saglasni su da ugovor o prodaji opštinske zemlje u zaleđu Kraljičine plaže na razmeđi budvanske i barske opštine, nije štetan po Opštinu već naprotiv, metropola turizma bi imala višestruku korist.

To je saopšteno nakon što su detaljno sagledali sve primjedbe koje je dostavio na predlog ugovora o kuporpdaji, potpredsjednik Opštine Ljubomir Filipović, iz redova SDP.

Filipović je još prije deset dana povukao potpis sa predloga ugovora, što je dovelo do usijanja na relaciji DPS – SDP, kako na lokalnom tako i na državnom niovu, a kao obrazloženje koje je dostavio Vladi, naveo je da bi takav ugovor napravio nesagledive štete, kako po Budvu, tako i po državu.

Podsjećamo, tenderska devetočlana komisija je još prije godinu ocijenila prihvatljivom ponudu "Rojal grupe" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa sjedištem u Abu Dabiju za kupovinu zemljišnog kompleksa na lokalitetu Dubovica.

Naime, Arapi su za kupovinu ponudili 50 eura po kvadratu, koliko je i bila početna, minimalna cijena, odnosno za 42,37 hektara ponuda je iznosila 21,18 miliona eura.

Od ukupno 423.000 kvadratnih metara u Dubovici, 188.000 kvadrata je u vlasništvu Opštine Bar, a 230.000 kvadrata u vlasništvu Budve.

Budva je iz ovoga posla trebalo da inkasira 11,5 miliona, a Barani 9,4 miliona eura.

“Upoznati sa primjedbama potpredsjednika Ljubomira Filipovića, koje su ga navele na povlačenje prethodno date saglasnosti na Predlog ugovora o kupoprodaji nepokretnosti sa investicionim ulaganjem “Kraljičina plaža” - Dubovica, članovi Tenderske komisije za prodaju i valorizaciju predmetnog lokaliteta iz Opštine Budva detaljno su razmotrili sve navedene primjedbe te još jednom preispitali sporne članove Ugovora.U odnosu na iznesene primjedbe utvrdjeno je da ne postoji mogućnost za izazivanje štetnih posljedica po Opštinu Budva”, navodi se u saopštenju tenderske komisije.

Bonus video: