CKM: Vlada ne da pare za Dan nezavisnosti

On je kazao da je Vladin Biro za odnose sa javnošću navodno pritiskao medije da im uskrate medijski prostor i tako suze javno djelovanje
15 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2014. 07:31h

Crnogorska kulturna mreža saopštila je da je tradicionalna organizacija proslave 21. maja u prijestonici Cetinje neizvjesna, zbog, kako su kazali, nerazumijevanja Vlade i drugih državnih ustanova.

"Na naš zahtjev za organizaciju sastanka sa predstavnicima Vlade na kome smo planirali da ih upoznamo sa projektom ovogodišnje proslave, ni nakon četiri obraćanja nijesmo dobili odgovor, što budi sumnju da zaposlenima u Vladi nije ni stalo da se organizuje proslava za narod zbog kojeg država i postoji", kazao je predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović.

On je rekao da nije jasno zbog čega se se iz budžeta ne može izdvojiti novac za kvalitetnu organizaciju proslave, već se svake godine susreću sa istim problemima.

"Neodgovorno je trošenje novca iz državnog budžeta na festivale koji imaju komercijalni karakter, te vladino selektivno podržavanje projekata NVO organizacija čiji projekti ne mogu imati prednost u odnosu na projekat obilježavanja 21. maja", saopštio je Damjanović. On je kazao da je neshvatljivo da projekat proslave 21. maja do sada niti jednom nije podržan od strane Komisije za raspodjelu sredstava od igara na sreću.

"Ukoliko ne uspijemo da obezbijedimo sredstva iz državnog budžeta, najvjerovatnije nećemo organizovati proslavu, jer smatramo da smo je dovoljan broj puta finansirali iz svojih izvora, a 21. maj nije ništa više naš, nego što je praznik ljudi koji su zaposleni u vladi i državnoj upravi", kazao je Damjanović. Protokolarni prijemi i organizacija skupocjenih koktela, kako je kazao, nijesu dovoljni da bi se obilježio jedan tako značajan datum.

On je kazao da je Vladin Biro za odnose sa javnošću navodno pritiskao medije da im uskrate medijski prostor i tako suze javno djelovanje.

Bonus video: