Mićunović čestitao Svjetski dan slobode medija

“Povodom obilježavanja Svjetskog dana slobode medija, svim poslenicima javne riječi upućujem srdačne čestitke"
94 pregleda 3 komentar(a)
Branislav Mićunović, Foto: Boris Pejović
Branislav Mićunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.05.2014. 17:02h

Ministar kulture Branislav Mićunović, čestitao je Svjetski dan slobode medija svim poslenicima javne riječi, navodeći da je očekivano da svi segmenti društva kontinuirano preduzimaju aktivnosti neophodne za unapređenje ostvarivanja slobode izražavanja i informisanja, kao osnovnog ljudskog prava.

“Znajući da slobodni i profesionalni mediji omogućavaju otvorenu debatu o pitanjima od najšireg javnog interesa, očekivano je da svi segmenti društva kontinuirano preduzimaju aktivnosti neophodne za unapređenje ostvarivanja slobode izražavanja i informisanja kao osnovnog ljudskog prava”, kaže se u čestitki Mićunovića.

Prema njegovim riječima, pored aktivnosti Vlade na unapređenju medijskog ambijenta, u skladu sa evropskim standardima i obavezama iz pregovaračkih poglavlja, neophodni su i konstantni napori medijskih subjekata na jačanju samoregulatornih mehanizama i principa utemeljenih na visokim etičkim standardima.

“Povodom obilježavanja Svjetskog dana slobode medija, svim poslenicima javne riječi upućujem srdačne čestitke, uz želje da profesionalnim izvještavanjem i visokim samoregulatornim praksama ostvare progres primjeren evropskoj medijskoj porodici”, naveo je Mićunović.

Bonus video: