Dio studenjaka bez tople vode: Hladan tuš na 7. spratu

Iako nadležni tvrde da tople vode ima tokom cijelog dana, ona je juče bila tek mlaka
77 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2014. 16:20h

Stanari sa sedmog sprata druge faze Novog studentskog doma tvrde da se, tokom dana, već gotovo godinu tuširaju hladnom vodom.

Iako direktor Studentskog doma Radoslav Jovanović i šef održavanja Slavko Vukčević tvrde da tople vode ima tokom cijelog dana, reporteri “Vijesti” uvjerili su se juče oko 15 časova da je ona tek mlaka.

Više studenata kazalo je da od početka godine tople vode ima na svim spratovima, izuzev na posljednjem.

“Gotovo od juna prošle godine tuširamo se konstantno hladnom vodom, o čemu je uprava bila obaviještena najmanje 50 puta. Međutim, oni su imali izgovor da pumpa ne može da povuče do našeg sprata, tako da smo gotovo stalno morali da grijemo vodu u šerpama kako bi se ljudski okupali. Prije mjesec dana, pošto nisu riješili problem, odlučili su da nama na sedmom spratu vrate termin tople vode od 18 do 22 časa, obavezujući nas time da moramo da živimo, treniramo, izlazimo, znojimo se kad njima odgovara, a ostali studenti i dalje imaju čitav dan toplu vodu", kazao je jedan od stanara sa sedmog sprata.

Jovanović, međutim, tvrdi da tople vode ima tokom cijelog dana, a da je jedino u ponedjeljak došlo do “manjeg kvara”, koji je “u međuvremenu otklonjen”.

“Uveli smo novi sistem... tako da problema odavno nema... Ukoliko u nekoj od soba postoji problem sa toplom vodom, neka studenti prijave kvar i on će biti otklonjen", kazao je juče Jovanović.

„Dovoljno je topla za tuširanje”

Vukčević smatra da je mlaka voda, kakva je juče bila na sedmom spratu, dovoljno topla za tuširanje.

“Na tom spratu je voda ponekad hladnija nekoliko stepeni od ostalih spratova, ali tvrdim da se ona zagrijava na 90 stepeni. Preporučujem stanarima da odmah prijave kvar, ako postoji", kazao je Vukčević.

Studenti pak ističu da često tople vode nema ni od 18 do 22 časa.

“Dođe tek oko 20 sati, nekada i kasnije, a nekada uošte ne dođe", tvrdi studentkinja.

Galerija

Bonus video: