Dakićevci se pridružuju protestnoj šetnji SSCG: "Tuđe nećemo, svoje nemamo"

SSCG povodom praznika rada organizuje veliki Prvomajski koncert koji će u 12 sati početi na Trgu Svetog Petra Cetinjskog
0 komentar(a)
Radoje Dakić protest, Foto: Boris Pejović
Radoje Dakić protest, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.04.2014. 13:58h

Bivši radnici podgoričkog „Radoja Dakića“ pridružiće se članovima Saveza sindikata (SSCG) na protestnoj šetnji, koja će biti organizovan sjutra povodom Međunarodnog praznika rada, 1. maja.

"Pridružićemo se SSCG kao veoma nezadovoljni građani dobre volje, sa transparentom - "Tuđe nećemo, svoje nemamo", poručio je predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević.

On je agenciji Mina-business rekao da će to biti podrška zaposlenima u SSCG, kojima kao i bivšim radnicima „Radoja Dakića“ nijesu isplaćene zaostale zarade i povezan radni staž.

SSCG pozvao je sve članove, zaposlene, nezaposlene, studente, penzionere i građane dobre volje na ovogodišnju proslavu Međunarodnog praznika rada, 1. maja, koja će se održati pod sloganom O nama sa nama.

SSCG povodom praznika rada organizuje veliki Prvomajski koncert koji će u 12 sati početi na Trgu Svetog Petra Cetinjskog. Prije koncerta će biti organizovana prvomajska sindikalna šetnja koja počinje ispred prostorija SSCG u deset sati.

Sindikalci će proći ulicama Novaka Miloševa, Slobode, Bulevarom Sv. Petra Cetinjskog i Bulevarom Džordža Vašingtona do platoa ispred Univerziteta.

Na platou će se okupljenima obratiti predstavnici SSCG.

Na muzičkom hepeningu će učestvovati Autogeni trening, Perper i Zabranjeno pušenje. Voditelji programa su članovi grupe The Books of Knjige.

Bonus video: