Trka za planetu u Nikšiću: Krug oko Trebjese

Stariji takmičari istrčali su krug oko Trebjese u dužini od 4.500 metara, dok je staza za pionirke i pionire bila duga 400 metara
607 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2014. 14:27h

Ekološko udruženje mladih “Zeleni centar” , u saradnji sa NVO “Scena” i atletskim klubom “Nikšić” povodom 22.aprila organizovali su “Trku za planetu” na kojoj je učestvovalo oko 50 takmičara.

"Htjeli smo da na ovaj način skrenemo pažnju svima da krenu putem zdravih stilova života i da počnu da se bave sportom. Postavljanjem ekoloških parola u park šumi Trebjesa koje su radili naši članovi iučenici škole "Olga Golović" htjeli smo i da utičemo na ekološku svijest", kazao je Miloš Džiknić, direktor "Zelenog centra".

Drago Musić, trener AK "Nikšić" i nacionalne atletske reprezentacije, kazao je da su u trci učestvovali najkvalitetniji takmičari što se tiče juniorske i seniorske konkurencije, predvođeni Slađanom Perunović.

"Nadam se da će ova trka postati tradicionalna i sledeće godine očekujemo masovnije učešće osnovnih i srednjih škola. Prije desetak dana smo zajedno sa "Zelenim centrom" čistili ovaj dio Trebjese i naša saradnja biće nastavljena i ubuduće", kazao je Musić.

Stariji takmičari istrčali su krug oko Trebjese u dužini od 4.500 metara, dok je staza za pionirke i pionire bila duga 400 metara.

U konkurenciji seniora prvo mjesto je pripalo Dragoljubu Koprivici iz "Mornara", dok su drugo i treće mjesto zauzeli Miloš Mikić iz AK "Nikšić", odnosno Goran Petrić iz "Rudara".

Što se dama tiče u konkurenciji seniorki neprikosnovene su bile atletičarke iz “Nikšića” koje su osvojile prva tri mjesta – Slađana Perunović, Lidija Todorović i Nikolina Despotović.

I u kategoriji juniora prva tri mjesta zauzeli su Nikšićani. Aleksandar Miletić i Milovan Grgur iz kluba “Nikšić” na cilj su stigli prvi, odnosno drugi, dok je Luka Roćenović iz gimnazije "Stojan Cerović" bio treći.

Za vojsku i policiju bila je posebna kategorija i prvo i treće mjesto osvojili su pripadnici CB Nikšić – Veselin Petrušić i Dejan Popović, dok je treći bio vojnik Miljan Babić.

Među rekreativcima najbrži je bio Rajko Bezmarević iz Nikšića, drugo mjesto je pripalo Slobodanu Trebješaninu sa Filozofskog fakulteta, dok je treći bio Nikšićanin Nikola Krgović. Velimir Ćorović iz AK "Nikšić" je bio najbolji među veteranima, dok su pionirke iz istog kluba Nikolina Gluščević i Tina Škuletić zauzele prvo i drugo mjesto. Među pionirima najbrži je bio Ranko Goranović, drugo mjesto je pripalo Davidu Miletiću, dok je Ivan Popović stigao na cilj treći. Svi su iz AK "Nikšić".

U trci su učestvovali atletičari iz klubova "Nikšić", "Mornar", "Lovćen", "Rudar", pripadnici Vojske i policije i rekreativci iz Nikšića, a manifestaciju su podržali ASCG i “Sport trofej” iz Nikšića.

Medalje i diplome pobjednicima su uručili Zoran Džiknić, koji je bio zadužen za muzički dio manifestacije, i bokser Boško Drašković.

Galerija

Bonus video: