Loši putevi u Crkvicama: Tri kilometra zadnji put su asfaltirana još 1996.

Put od Velimlja do Crkvica, preko Crnog Kuka, je na čitavom dijelu oštećen, pun rupa, asfalt ispucao
0 komentar(a)
Crkvice, put, Foto: Ivan Petrušić
Crkvice, put, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 19.04.2014. 14:47h

Na prodručju mjesne zajednice Crkvice, najudaljenije, a mještani kažu i najzapostavljenije, u nikšićkoj opštini posljednje asfaltiranje, i to svega tri kilometra, bilo je 1996. godine, kao posljednja dionica iz pravca Crnog Kuka. Od tada mještani čekaju da se neko iz lokalne uprave sjeti da su i oni dio Nikšića.

Kažu da kada bi ih nadležni obišli uvjerili bi se da je put, pun kratera, lakše preći pješke nego kolima. Posebno dio od Velimlja, preko Crnog kuka do Crkvica, dok je dio koji ide u pravcu Korita, ka Hercegovini, i dalje makadam.

Put od Velimlja do Crkvica, preko Crnog Kuka, je na čitavom dijelu oštećen, pun rupa, asfalt ispucao. Akcijom mještana okrpljen je prije tri godine, ali ubrzo su se svi uvjerili da od krpljavine nema koristi jer je sada stanje gore nego prije.

Vjerovatno i zbog toga što je jedan sloj asfalta postavljen prije 30 godina, a tom dionicom saobraćaju i šleperi teški preko 20 tona. U lokalnoj upravi imaju namjeru da put koji spaja dvije mjesne zajednice poprave.

“Uštedjeli smo ove zime, jer je bila blaga, pa će novac biti korišćen za asfaltiranje dijela puta prema Velimlju. Planiramo da završimo i preostalih devet kilometara od Petrovića prema Bileći”, kazao je nedavno gradonačelnik Veselin Grbović. Mještani Crkvica se nadaju da će i naredna zima biti povoljna pa možda i oni dođu na red. Što se tiče makadama koji spaja Crnu Goru i Hercegovinu, između Toljevine i Korita, mještani su uvjereni da uskoro neće biti presvučen asfaltom.

Bonus video: