Medicinare opet zakinuli za prevoz

U Sindikatu KCCG smatraju da je “sigurno postojao manji procenat greške u obračunu”
2 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Klinički centar Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.04.2014. 13:03h

Pojedinim zaposlenima Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) isplaćen je manji iznos nadoknada za neobračunate troškove prevoza iz 2010. godine, koje je KCCG bio dužan da isplati u skladu sa sudskom presudom.

Nekoliko zaposlenih se obratilo redakciji sa žalbama da im je umjesto nekoliko stotina eura, uplaćeno i do duplo manje, te da im nije jasno zbog čega. “Pitali smo nadležne i sindikat kako je došlo do toga, ali nam je rečeno da je takav bio obračun. Ko je radio takav obračun nije nam jasno”, rekla je zaposlena u toj ustanovi.

U Sindikatu KCCG smatraju da je “sigurno postojao manji procenat greške u obračunu”, ali da treba imati na umu da je 2010. godine stupila na snagu odluka o oporezivanju dohodataka, zbog čega je i umanjen taj iznos.

“Takođe, određeni broj radnika nije dostavio potrebnu dokumentaciju, pa je dobio iznos prema cijeni karte gradskog prevoza”, kazao je “Vijestima” Vladimir Pavićević.

On je rekao da je nedavno postala pravosnažna presuda Osnovnog suda u Podgorici po drugoj tužbi radnika zbog neisplaćenih nadoknada za prevoz, te da je zadovoljan što su postigli da medicinari dobiju novac nazad. Pavićević očekuje i da drugi radnici daju punomoćje advokatu, kako bi i oni dobili novac za koji su zakinuti.

Nakon što je Odbor direktora KCCG 2010. godine odlučio da ukine naknadu za prevoz, uslijedile su dvije odvojene tužbe nezadovoljnih radnika, koji su nakon tri godine dobili sporove. Prema dvije presude, za 961 radnika isplaćeno je sa žiro-računa KCCG oko 155.000 eura. Ova presuda uticaće i na druge zdravstvene ustanove, budući da su skoro sve nadoknada za prevoz ukinute 2010. godine.

Bonus video: