Miličković: Mještani Bioča neće dozvoliti početak rada kamenoloma Potoci

"Oni na najgrublji način krše zakon i volju građana, pošto su prije četiri godine i prije donošenja Prostornog plana 'Tehnoputu' dali koncesije"
80 pregleda 6 komentar(a)
Bioče protest, Foto: Vesko Belojević
Bioče protest, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.04.2014. 13:24h

Član Radne grupa Odbora za zaštitu životne sredine u Mjesnoj zajednici Bioča Vasilije Miličković kaže da mještani neće da dozvole početak rada kamenoloma Potoci na koji je koncesiju dobio "Tehnoput", i da će svoju životnu sredinu da brane svim sredstvima, a da će za sve eventualne neprijatnosti i probleme biti odgovoran režim.

"Vlast će biti odgovorna za sve eventualne neprijatnosti koje će se dogoditi prilikom nezakonitog i terorističkog napada na našu životnu sredinu. Oni nijednu rečenicu nisu potrošili u razgovoru sa nama i očigledno je da se radi o koruptivnom poslu, odnosno o korupciji na najvišem nivou", kazao je novinarima na Zlatici Miličković.

Radna grupa odbora za zaštitu životne sredine MZ Bioči podsjetila je da su koncesije za kamenolom Potoci dodijeljene Tehnoputu i prije nego što je donesen Prostorni plan za MZ Bioče, a da Javna rasprava na tu temu nikada nije održana.

"Oni na najgrublji način krše zakon i volju građana, pošto su prije četiri godine i prije donošenja Prostornog plana 'Tehnoputu' dali koncesije za kamenolom Potoci i na taj način pokazali svoju osionost. Na tom području živi 1.500 stanovnika i svi se protive kamenolomu, a oni svojim radom više doprinose gradu i državi od tog kamena. A sve to se radi u interesu pojedinca. U za objektivnoj raspravi i zakonskoj proceduri dokazali bi bez problema da smo u pravu, ali oni mimo zakona traže prećutnu saglasnot od nadležnih organa što je zaista neozbiljno i neodgovorno", kazao je predsjednik Radne grupe Veselin Đurović.

Bonus video: