Vlada zloupotrebljava zakon koji ograničava DPS

Problematično je tumačenje i reakcije povodom stava Vlade da studente uskrati za naknade
57 pregleda 3 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Vlada, Foto: Vesko Belojević
Vlada Crne Gore, Vlada, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.04.2014. 09:29h

Informacije koje je Biro za odnose sa javnošću dostavio "Vijestima" o razlozima kašnjenja isplate studentskih kredita prenijete su i to se u reagovanju ne spori.

Problematično je očigledno tumačenje i reakcije povodom stava Vlade da studente uskrati za naknade.

Iako je odluka o studentskim kreditima donijeta ranije i novac u budžetu opredeljen za to, Vlada pokušava da izbjegne njihovu isplatu pokušavajući da nezadoljstvo akademaca prebaci na one koji su izglasali zakon.

Vladin Biro je saopštio, a "Vijesti" prenijele, da je Ministarstvo prosvjete uputilo naloge za isplatu martovskih i aprilskih kredita Ministarstvu finansija - koje ih je vratilo.

Takođe Vlada je uputila "Vijesti" na Skupštinu kako bi autentično protumačila Zakon o finansiranju političkih partija.

Ako novac nije na studentskim računima, a Skupština treba da tumači Zakon, šta je to ako ne dilema? I zar Zakon nije na Ustavnom sudu?

Dakle, nijesmo objavili ništa što Vlada nije saopštila, odnosno Biro u ime dva ministarstva: po Zakonu o finansiranju partija studenti tokom izbora ne treba da dobijaju novac.

Zašto je tako i šta je činiti tim povodom, neka odluči Skupština koja je donijela kontroverzni zakon - poručila je Vlada.

Za negativne reakcije na takav stav, koje su kasnije uslijedile, nijesu odgovorne "Vijesti" već oni koji se poigravaju sa građanima zbog partijskih interesa DPS-a.

Bonus video: