Bivši sveštenik CPC moli Amfilohija za oproštaj

"Prije četrnaest i po godina učinio sam nepromišljen iskorak zbog kojeg sam lišen svešteničkog čina i isključen iz Crkve", stoji u obraćanju Živorada Pavlovića
143 pregleda 56 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Vesko Belojević
Amfilohije, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.04.2014. 09:27h

Mitropolija crnogorsko primorska objavila je pismo bivšeg sveštenika SPC Živorada Pavlovića, u kojem moli mitropolita Amfilohija za oproštaj i povratak u SPC.

Pavlović je nedavno napustio Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC).

"Prije četrnaest i po godina učinio sam nepromišljen iskorak zbog kojeg sam lišen svešteničkog čina i isključen iz Crkve. Samovoljno sam napustio Braničevsku eparhiju i došao u Crnu Goru, u tzv. vjersku zajednicu CPC. Na pozive SPC odgovarao sam neprimjereno usljed pomračenja uma i pod koprenom iskušenja i grijeha“, stoji u obraćanju Pavlovića, koji je objavila Mitropolija, ali još nije saopštila hoće li Pavloviću “oprostiti grijehe”.

U CPC kažu da je krenuo "medijski juriš na sve crnogorsko".

"Jedna skupina državnih djelatnika i beogradskih popova namjerava da njima usmjerava bijes masa na CPC. Pripremaju se i intervjui sa vancrkvenim licima koja se podstrekavaju, i verbalno i materijalno, da ruže i tuže CPC", kazao je Stevo Vučinić.

Bonus video: