Istraga o trovanju pasa u Kolašinu: Đurić policajcima potvrdio prijave

Prijave su podnijete protiv dvije komunalne policajke, načelnika te službe, i gradonačelnika
0 komentar(a)
Obrad Đurić, Foto: Dragana Šćepanović
Obrad Đurić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 12.04.2014. 14:17h

Članovi NVO “Riki i Koski” juče su protiv dvije službenice Komunalne policije Ane Ščepanović i Ranke Kljajić, načelnika te službe Dragana Vlahovića i predsjednika Opštine Darka Brajuškovića, podnijeli krivične prijave, nakon što, kako tvrde, imaju dokaze da se trovanje pasa u Kolašinu obavlja po nalogu lokalne uprave. Od posljedica trovanja tokom minula dva mjeseca , pored lutalica, uginulo je i desetak kućnih ljubimaca.

Prije nekoliko dana članovima tog udruženja i novinaraima mještanin prigradskog naselja Lug Obrad Đurić, ispričao je kako su mu “Šćepanović i Kljajić nudile novac kako bi postavio otrov za pse”.

“Kao što smo ranije najavili juče smo zvanično i podnijeli krivičnu prijavu protiv odgovornih lica. U našoj prijavi pozivamo se na krivični zakon odnosno na izazivanje opšte opasnosti po život i zdravlje ljudi kao i na kršenje zakona o dobrobiti životinja”, kazao je predsjednik NVO „Riki i Koski“ Veselin Jušković.

Članovi udruženja za zaštitu životinja uz krivičnu priavu dostavili su i obimnu foto dokumentaciju, ali i izvještaje veterinara, kojim je potvrđeno da su uginuli kućni ljubimci otrovani.

“Vjerujemo da će osnovni državni tužilac iz Kolašina što prije regaovati”, rekao je on.

Zamjenica osnovnog državnog tužioca Maja Šćepanović je juče potvrdila da je „postupajući po saznanjima iz medija za eventualno krivično djelo naložila policiji da prikupi informacije od Đurića“.

Prema nezavničnim informacijama, Obrad Đurić je i pred policijom ponovio da su ga komunalne policajke ponudile da uz novčanu naknadu postavi otrov u Lugu, što je on odbio da uradi.

Bonus video: