"Svijet građevine" u ponedjeljak samo uz "Vijesti"

Saznajte kako napraviti dobre temelje za vašu kuću, kako izolovati krov, gdje nabaviti kvalitetan građevinski materijal i sve što vam treba za novi dom
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2014. 06:45h

Novim izdanjem "Svijet građevine", kojeg ćete u ponedjeljak 14. aprila pronaći na kiosku u vašem primjerku "Vijesti", želimo čitaoce upoznati sa modernim građevinskim materijalima, stručnom projektovanju i bezbjednom građenju.

U ovom luksuznom izdanju "Vijesti" na čak 60 stranica razgovaramo sa najboljim domaćim građevinskim stručnjacima.

Nije sasvim slučajno da ovo izdanje, kao poklon čitaocima, izlazi tačno dan uoči tužne 35. godišnjice katastrofalnog zemljotresa koji je 15. aprila 1979. godine (u 7 sati i 19 minuta) pogodio crnogorsko primorje.

Tog je dana smrtno stradala 101 osoba u Crnoj Gori i još 35 u Albaniji. Uništen je ogroman dio modernih hotelskih kapaciteta, oštećena su 53 zdravstvena objekta, 570 objekata socijalne i dječije zaštite i 240 školskih objekata. Posebno su stradali manastiri, crkve, muzeji i arhivi.

Stručnjaci Građevinskog fakulteta u Podgorici upozoravaju da nije pitanje hoće li se takav zemljotres ponoviti, nego je samo pitanje kada.

Upravo zato, da bi podsjetili na važnost kvalitetne i sigurne gradnje, razgovarali smo sa stručnjacima koji nas upozoravaju da siguran objekat ne mora biti skuplji od drugih.

Moderne građevinske tehnike i materijali nisu ništa lošiji od dobre stare, tradicionalne gradnje ako se poštuju nova pravila struke, tvrde naši sagovornici.

Saznajte kako napraviti dobre temelje za vašu kuću, kako izolovati krov, gdje nabaviti kvalitetan građevinski materijal i sve što vam treba za novi dom.

U "Svijetu građevine" govorimo i o tržištu nekretnina koje je i dalje u stagnaciji, te o projektu crnogorskog auto puta koji će zbog konfiguracije terena na nekim dionicama predstavljati pravu turističku atrakciju.

Zato, ne zaboravite u ponedjeljak 14. aprila na vašem kiosku potražiti "Vijesti" uz koje na poklon dobijate i ovo specijalno novinsko izdanje.

Bonus video: