Amerikanci obučili crnogorsku obalsku stražu

Američki instruktori nagradili su znamenjem Obalske straže SAD policajce Danila Maslovarića, Milana Kovijanića i Đorđa Boričića za naročito zalaganje na obuci
51 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2014. 11:44h

Podjelom sertifikata i pokaznom vježbom u Baru je okončan desetodnevni intenzivni kurs “Operacije na malim brodovima” za pripadnike Granične pomorske policije u Baru.

Ovu obuku sprovelo je šestoro instruktora Obalske straže SAD, kroz Program koji organizuje ambasada SAD.

Zahvaljujući dvanaestorici naših policajcaca na profesionalizmu, otpravnik poslova ambasade SAD Daglas Džons je istakao da se danas zemlje koje imaju i plavu granicu suočavaju sa nizom opasnosti, prije svega od šverca droge, oružja i komponenti za proizovodnju oružja za masovno uništenje.

On je podsjetio da su SAD do sada obezbijedile više od 3,5 miliona dolara pomoći Crnoj Gori za jačanje granične bezbjednosti: “Ovo je bila sjajna prilika za razmjenu znanja i produbljenje partnerstva.

Američki oficiri Džejms Dafer i Piter Rosi pohvalili su polaznike.

“Završili je kao iskreni prijatelji”, rekao je Dafer.

“Posade naših patrolnih brodova PB 101 i PB 110 su obučene da skromne, ali važne resurse iskoriste na pravi način”, istakao je Vukoman Žarković, rukovodilac odsjeka za nadzor državne granice.

Američki instruktori nagradili su znamenjem Obalske straže SAD policajce Danila Maslovarića, Milana Kovijanića i Đorđa Boričića za naročito zalaganje na obuci.

Bonus video: