Đukanović i Marković čestitali Kurban bajram

„Uvjeren sam da ćemo i u vremenu pred nama, na temelju izgrađenog, zajedno doprinijeti daljoj integraciji Crne Gore i regiona u savremeno evropsko društvo, poboljšanju kvaliteta života građana i promociji Crne Gore u svijetu“, saopštio je Đukanović
150 pregleda 4 komentar(a)
Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.08.2018. 14:52h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i premijer Duško Marković čestitali su građanima islamske vjeroispovijesti Kurban bajram.

Kurban bajram podsjeća na vrijednosti suživota, uzajamne podrške i zajedništva, duboko utkanih u Islamu, ocijenio je Đukanović. On je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i građanima islamske vjeroispovjesti čestitao Kurban bajram. „Dok širom svijeta, izazovna vremena, na test stavljaju humanost, multietničnost i multikonfesionalnost, s ponosom možemo reći da je sklad koji smo godinama gradili u Crnoj Gori, uprkos velikim iskušenjima koja su pogađala cijeli region, bio primjer za sve ostale“, navodi se u čestitki Đukanovića. On je poželio da današnji praznik bude prilika za dalju afirmaciju tih vrijednosti. „Uvjeren sam da ćemo i u vremenu pred nama, na temelju izgrađenog, zajedno doprinijeti daljoj integraciji Crne Gore i regiona u savremeno evropsko društvo, poboljšanju kvaliteta života građana i promociji Crne Gore u svijetu“, zaključio je Đukanović.

Marković je Fejziću i građanima poželio da veliki praznik provedu slaveći život i podstičući povjerenje i uvažavanje među ljudima. „I ovom prilikom s ponosom podsjećam da smo, na temeljima međuvjerskog i međunacionalnog sklada, izgradili nezavisnu i evro-atlantsku Crnu Goru, koja je vjekovima bila siguran dom za sve dobronamjerne ljude“, kazao je Marković. On je rekao da je uvjeren da je i u vremenima koja su stavljala na iskušenje Crnu Goru „naše povjerenje jednih u druge, dakle u prijatelje i komšije, snažno doprinosilo očuvanju mira i suživota“. „Zato i danas, kada je Crna Gora na stabilnom putu razvoja i napretka, svojim djelima treba da ostanemo primjer zemlje u kojoj su unutrašnja stabilnost i sklad osigurali bolji život svake porodice i svakog pojedinca“, navodi se u čestitki. Marković je poželio da blagi bajramski dani nadahnu vjernike da u duhu jedinstva i dobročinstva doprinose zajedničkoj kući Crnoj Gori.

Bonus video: