Visoko obrazovanje okosnica državne politike

"Predstavnici studentskih organizacija informisali su premijera o aktivnostima koje realizuju u cilju povećanja zaposlenosti mladih"
1 komentar(a)
Đukanović sa studentima, Foto: Luka Zeković
Đukanović sa studentima, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.04.2014. 16:26h

Visoko obrazovanje predstavlja okosnicu državne politike, i mladi ljudi će biti u fokusu cjelokupnog društvenog razvoja, poručio je premijer Milo Đukanović u razgovoru sa predstavnicima tri crnogorska univerziteta.

Kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću, u delegaciji studenata bili su predstavnici univerziteta Crne Gore, Donja Gorica i Mediteran.

Đukanović je, kako se navodi, čestitao studentima 4. april - Dan studenata i istakao da je unaprjeđenje studentskog standarda važan aspekt visokog obrazovanja, kao i da je Vlada opredijeljena da, u saradnji sa studentima, radi na unaprjeđenju te oblasti u cilju stvaranja pretpostavki za jačanje kadrovske baze i dinamiziranje tržišta rada.

"Predstavnici studentskih organizacija informisali su premijera o aktivnostima koje realizuju u cilju povećanja zaposlenosti mladih, akcentirajući pri tome realizaciju projekta ’Summer job’ koji ima punu podršku Vlade i resornih ministarstava i koju ocijenjuju uspješnom“, kaže se u saopštenju.

Studenti su, kako se navodi, istakli da se u kontinuitetu bave društveno korisnim aktivnostima, posebno u cilju bolje inkluzije ranjivih grupa, kao i brojnim edukativnim aktivnostima na podizanju svijesti studentske populacije o značaju integracionih procesa.

"Na sastanku je ocijenjeno da je evidentan napredak uslova studiranja, o čemu svjedoči više završenih i započetih infrastrukturnih i drugih projekata na povezivanju studentske populacije sa državnog i privatnih univerziteta“, kaže se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i ministar prosvjete Slavoljub Stijepović.

Bonus video: